Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BiblioteksCenter for Integration stopper udlån af film på DVD
For biblioteker
Navigation
 

BiblioteksCenter for Integration stopper udlån af film på DVD

Af Eva Fahnøe Buch.

Som en konsekvens af flere faktorer ophører BiblioteksCenter for Integration med at indkøbe og udlåne film på DVD. Det er i de senere år i stigende grad blevet vanskeligt at indkøbe filmtitler på DVD med tilstrækkelige rettigheder til udlån. Desuden er markedet for fysiske film stærkt svindende til fordel for en kraftig stigning i streamingudbuddet. I nogle lande kan vi ikke længere indkøbe film på DVD overhovedet.

Derudover har opgaven med at imødekomme den lovpligtige aldersmærkning af film til udlån fra BiblioteksCenter for Integration vist sig vanskelig og ressourcekrævende i et omfang, som ikke står mål med det svindende udlånspotentiale.

Det er på baggrund af dette, at Det Kgl. Bibliotek, BiblioteksCenter for Integration har besluttet at ophøre med udlån af film på DVD. Ophøret sker med virkning fra 1. januar 2019.

Der vil stadig være fokus på at levere et stærkt bogtilbud til børn og voksne, fysisk såvel som digitalt via Verdensbiblioteket, hvor der fortsat arbejdes på at skaffe adgang til flere e-bøger og lydbøger. Derudover vil der blive arbejdet på at fremskaffe flere rettigheder til digitale film på en række sprog til Verdensbiblioteket.dk. Ved spørgsmål kontakt sektionsleder Eva Fahnøe Buch.