Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BiblioteksCenter for Integrations samlinger udnyttes nu tæt på 100 %
For biblioteker
Navigation
 

BiblioteksCenter for Integrations samlinger udnyttes nu tæt på 100 %

22. februar 2007
Af Eva Fahnøe Buch, BiblioteksCenter for Integration

SBCI’s nye ordning med abonnerede depoter er blevet en overvældende succes. Her i opstartsfasen er det selvfølgelig en udfordring at få logistikken til at fungere så alle modtager depoterne til aftalt tid.

Vi står, som mange allerede ved, midt i flere store opgaver: gennemgang af samlinger, forberedelse til flytning til nye lokaler, nyt bibliotekssystem m.m. Store ændringer, som får en ende, men som i øjeblikket er meget ressourcekrævende.

Posten skal jo ud, og opstarten med udsendelse af Mix-depoter går i store træk som planlagt, idet der dagligt udsendes til bibliotekerne efter de udmeldte planer. Det giver et velkomment pres på samlingerne, men det er samtidig sådan, at vi på grund af overgang til nyt bibliotekssystem har haft udlånsstop et par måneder. Det betyder, at der ude på bibliotekerne befinder sig ca. 40.000 materialeenheder. Det er hovedsagelig indkøb fra de sidste par år, og netop derfor en vigtig ingrediens til Mix-depoterne.

Indtil ovennævnte materialer returneres til SBCI, så vi får mulighed for at recirkulere dem, er vi i en periode nødsaget til, i begrænset omfang, at lade materiale, der er ældre end 2002, indgå i nogle af Mix-depoterne. Vi udsender selvfølgelig hele tiden de nyeste materialer, men især på niveau 2 og 3 sprogene, samt generelt hvad angår musik og film, kan der i de kommende tre måneder være større efterspørgsel end udbud.

Hvis I derfor finder materiale i jeres Mix-depot, der er ældre end 2002, er det ikke en fejl, men et udtryk for det ekstraordinære ressourcetræk i indkøringsperioden. Vi forventer, at situationen hurtigt vil normalisere sig og vi håber på Jeres forståelse.