Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom – status & streaming
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom – status & streaming

Udgivet 21. oktober 2014

af Morten Fogh, formand for Bibzoom

Når et årsskifte nærmer sig, er der som regel ekstra stor travlhed i Bibzoom organisationen. Det gælder også i år. Året igennem er der leveret et stort antal artikler m.v., og det arbejde fortsætter med uformindsket styrke. Samtidig byder årets sidste kvartal på gennemførelse af en række interessentmøder og tilrettelæggelsen af det kommende år med rettighedshavere, leverandører, øvrige interessenter m.v.

Seminar om digitalt indhold og biblioteker
Et af de kommende Bibzoom arrangementer afvikles i Odense den 28. november og tager udgangspunkt i digitale services og økonomi bredt, og i særdeleshed bibliotekernes muligheder for at arbejde på området. Mange kender eller har hørt om begrebet ”Den lange hale”, men er den der? Og ikke mindst - kan bibliotekerne leve af den?
Vi tager udgangspunkt i globale trends og tendenser, da de også sætter retningen og er afgørende for mulighederne i Danmark.
Læs mere >>

Bibzoom World bliver ”voksen”
Bibzoom World har siden den første udvikling været en integreret del af Bibzoom, men volumen, omfang og muligheder er nu sådan, at Bibzoom World fremover bliver et selvstændigt univers udelukkende baseret på streaming. Indholdet i World spænder bredt over redaktionelt stof, musik, film og bøger, og rettighederne er skruet anderledes sammen, hvilket alt i alt giver andre muligheder. Der arbejdes samtidigt på at udvikle Bibzoom World til en fælles nordisk platform der, sammen med et indkøbs- og formidlingssamarbejde, skal sikre en fælles innovativ og dedikeret service målrettet immigranter i hele norden.

Bibzoom og DDB
Bibzoom har foreslået DDB, at der etableres et samarbejde, der indebærer, at Bibzoom gøres til et standard indholdselement i DDB allerede fra januar 2015. Det vurderes, at et samarbejde både vil resultere i øget kvalitet og udviklingskapacitet og i en økonomisk fordel (rabat) på ca. 15 % for alle. Vi kender ikke resultatet af henvendelsen endnu men vil følge op løbende og vi har inviteret DDB til at deltage på det kommende møde i Bibzooms ledelse den 28. oktober.

Bibzoom har samtidigt indsendt en ansøgning til årets DDB pulje vedrørende støtte til udviklingen af både det formidlingsmæssige område, men også et decideret platformsskifte – se nedenfor.

Bibzoom og streaming i 2015
Netop nu forventer vi, at Bibzoom konverterer til et 100 % tidssvarende streamingsite i løbet af 2015, men der er endnu ikke enighed om de endelige operationsbetingelser. Hvis det ikke lykkes at sikre enighed om ny løsning med start i januar 2015, er det planen at videreføre de eksisterende løsninger for Bibzoom, Bibzoom Radio og Bibzoom World i en overgangsperiode. Mere information om dette senere, når vi har været gennem en afklarings- og forhandlingsfase.