Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom-bussens sidste stop på ”Smag Verden”-festen
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom-bussens sidste stop på ”Smag Verden”-festen

Udgivet 4. september 2013

Af Michael Lukas Petersen og Marie Karkov

Så er sommerens busturné slut, og det har været en tur med mange positive oplevelser for de biblioteker, som har taget bussen med rundt i sommerlandet. Her får du en beretning fra sidste stop på ruten.

I weekenden den 31. august og 1. september 2013 deltog Bibzoom-bussen i ”Smag Verden” – en mangfoldighedsfest i København. En anledning, som Statsbiblioteket benyttede til at introducere borgere fra København og tilstødende kommuner til Bibzoom, her især til Bibzoom Worlds digitale film og musik, og BiblioteksCenter for Integrations tilbud inden for fysiske materialer som bøger, musik-cd’er og dvd’er. Alt imens der blev kigget i bøger på arabisk, somali, tyrkisk, persisk, vietnamesisk, thai, russisk, serbisk og mange andre sprog, blev Lektier Online, Bibzoom og Bibzoom Radio introduceret.

Statsbiblioteket var desværre den eneste repræsentant for bibliotekssektoren i festen.


Bibzoom-bussen er lørdag morgen parat til de mange festdeltagere. Fotograf: Marie Karkov

Livlig aktivitet i Bibzoom-bussen


Bibzoom-konkurrence. Fotograf: Michael Lukas Petersen

I Bibzoom-bussen kunne publikum deltage i en konkurrence i viden om kunstnere, primært inden for World-musik. Førstepræmien, som var en biograftur for to, blev vundet af en kvinde fra Aarhus! Andre præmier var musik-cd’er med World-musik. Spørgsmålene var så tilpas svære, at deltagerne måtte finde svaret i Bibzoom, hvorved de stiftede bekendtskab med den digitale tjeneste. Der var en livlig aktivitet i bussen weekenden igennem med stor interesse for Bibzooms digitale film og musik og med over 60 deltagere i konkurrencen. Det var tydeligt, at festdeltagerne var overraskede over muligheden for adgang til musik og film på så mange forskellige sprog!Bibzoom-konkurrence. Fotograf: Michael Lukas Petersen

Bøger, musik og film på eget sprog og online lektiehjælp

Uden for bussen var der, når vejret tillod det, mulighed for at bladre i børnebøger på forskellige sprog. En mulighed som festens yngste deltagere benyttede sig af til stor glæde - især, da nogle af bøgerne var forsynet med bevægelige øjne og andre sjove aktiviteter. Desuden kunne Bibzoom-standen tilbyde ”Blå-ugler”-bolsjer, som hurtigt forsvandt i de små munde.


Der leges med bøger. Fotograf: Michael Lukas Petersen

Der er stadig borgere med flersproglig baggrund i København og omegn, som ikke ved, at de kan låne bøger, musik og film på eget sprog på deres lokale folkebibliotek. En ung kvinde med somalisk baggrund blev eksempelvis meget rørt over at se bøgerne på hendes eget sprog. Hermed en anbefaling til folkebibliotekerne om at reklamere for vores flersproglige tilbud.


Der fortælles om Lektier Online og kigges på eksempler af bøger, musik-cd’er og dvd’er på flere forskellige sprog. Fotograf: Michael Lukas Petersen

Derudover var Lektier Online og læsning med sine børn hyppigt tilbagevendende temaer. Selvfølgelig lod vi ikke chancen forspilde i forhold til at fortælle festdeltagerne om de særlige services, vi som bibliotekssektor kan tilbyde dem.


Ny deltager til Bibzoom-konkurrencen, alt imens der drikkes en tiltrængt kop kaffe. Fotograf: Michael Lukas Petersen

Bibzoom World afsluttede sin deltagelse i festen med en koncert med bandet ’Tres’ – III - en musikalsk trio, der primært arbejder med latinamerikansk musik, poesi og egne kompositioner.  


Afslutningskoncert med bandet ’Tres’ - III. Fotograf: Michael Lukas Petersen

Statsbiblioteket takker for en fantastisk fest med hovedstaden og omegns mangfoldige borgere!