Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk - 2010 slutter med manér
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk - 2010 slutter med manér

Udgivet 9. december 2010

nyhedsillustration_julirekord2010

Af BibZoom.dk ledelse: Morten Fogh, Kent Skov Andreasen & Flemming Munch

De afsluttende måneder, især november, slår de fleste rekorder i BibZoom.dk. Download runder 1,25 mio, og streaming er vokset med 34 %. Vi i ledelsen ser vores forventninger overgået af de reelle tal. Det styrker os i troen på den nuværende strategi, og det lover godt for det kommende år.

Forrygende afslutning på året
Afslutningen af 2010 tegner til en række rekorder for BibZoom.dk. Aktiviteten har været voldsom på stort set alle målepunkter: download, streaming, besøg, unikke besøg, downloadende brugere osv, og især download imponerer med hele 1,25 mio. musiknumre.

Det seneste halvår med bl.a. streaming musik og formidlende indhold har øget aktiviteten på BibZoom.dk. Især de seneste tal for oktober og november overgår alle forventninger.

”All time record” i download
November måneds download rundede 1,25 mio. musiktracks, hvilket ligger betragteligt over, hvad vi tidligere har set. Resultater der blot tilnærmelsesvis tåler sammenligning er udelukkende opnået det seneste halve år med BibZoom.dk.

Besøg  er mere end download
Antallet af besøg på websitet BibZoom.dk – 140.000 - er ikke set højere siden lanceringen i juli måned (og det var sommerferie). Samme tid i 2009 var tallet det halve. De 140.000 besøg er foretaget af ca. 80.000 individuelle brugere, og ser vi igen ét år tilbage, er der også her tale om en fordobling.

Her bør vi understrege, at begrebet besøg har en ganske anderledes betydning i dag, da websitets brug nu ikke blot handler om download, men også om artikler, anmeldelser og andet formidlende indhold.

34 % flere streams
Streaming udgør fortsat en mindre del af aktiviteten på BibZoom.dk (ca. 7 % af det samlede musikforbrug) men isoleret set har forbruget taget et betragteligt hop på ekstra 34 % i november. Med BibZoom.dk 2011 bliver servicen langt mere udbredt end nu, og vi imødeser en fortsat positiv udvikling.

Flere brugere downloader
Tallet for de aktivt downloadende og “streamende” brugere har også taget et opsving af format, og er de seneste to måneder steget med 1000 brugere pr. måned. Vi glæder os over de positive takter for BibZoom.dk. Det tegner godt for det kommende år, hvor streaming bliver en del af alle BibZoom.dk-biblioteker, og hvor World, kulturarv og meget andet nyt lanceres.

Se de seneste statistikker
BibZoom.dk har publiceret november måneds opmuntrende tal på supportwebsitet. Her finder du både dit biblioteks individuelle tal og de landsdækkende opgørelser. Du kan også tilmelde dig servicen ”BibZoom.dk statistik i din mailboks”. Vi udsender månedligt til tilmeldte. Se tallene og tilmeld dig her:
http://www.statsbiblioteket.dk/BibZoom.dk/Statistik

BibZoom.dk ledelse:
Morten Fogh, Bibliotekschef, Herning Bibliotekerne,
Kent Skov Andreasen, Bibliotekschef, Odense centralbibliotek,
Flemming Munch, Områdedirektør, Statsbiblioteket.