Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk – gode takter fra salgsmøder
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk – gode takter fra salgsmøder

Udgivet 23. november 2010

nyhedsillustration_salgsmøder_2011

af Jens Hjørne

Fremmøde og engagement imponerede på dette års BibZoom.dk salgsmøde. Rent faktisk var det årets anden runde, da juli måneds lancering af et nyt website med streaming-indhold og mange andre nye features, også bød på møder. Desto mere imponerende, at så mange valgte at dedikere deres tid på BibZoom.dk 2011.

Mange deltagere og stor spørgelyst
Begge møder i København og Århus bød på mange deltagere og stor spørgelyst.  Emnerne var mange. Men mødet handlede naturligvis primært om mulighederne for nyt indhold i 2011, og om konsekvenserne i sammenlægningen af de to produkter downlån og streaming til ét samlet produkt. BibZoom.dk bliver i det nye år til ét abonnement på både downlån, streaming, podcasts, formidling, film og World sammen med nye produkter.

Nyt indhold og nye muligheder
Flemming Munch, områdedirektør på Statsbiblioteket og medlem af BibZoom.dk styregruppe, fremlagde bl.a. forretningsmodel og vision for 2011. Modellen indebærer, som nævnt, én samlet produktpakke, hvor hovedvægten i udviklingen ligger på mere formidling og nyt indhold i form af bl.a. flere podcasts, flere artikler, gamle reklamefilm, gamle tegneserier, lydhistorie og dansk kulturarv.

Flemmings præsentation fra møderne ligger her

Fortsat vækst
BibZoom.dk satser også på vækst i brugerantal og forbrug i 2011. De seneste år har budt på fordobling af såvel forbrug som indhold. BibZoom.dk forventer ikke en fordobling i 2011, men fortsat vækst er stadig ambitionen. En væsentlig pointe er også, at BibZoom.dk med satsningen på artikler, anmeldelser og formidling i det hele taget, ikke blot skal måles på mængden af forbrugt musik men også på parametre som eksempelvis besøg, artikellæsninger og forbrugte podcasts.

Streaming på ”fuld styrke”?
BibZoom.dk’s ambition er at bringe streamingkataloget op på højde med dowloadkataloget for at skabe det endelige gennembrud for produktet streaming. Kun ad denne vej vil streaming opnå den anerkendelse blandt brugerne, som er nødvendig. Konsortiet arbejder fortsat på en aftale med rettighedshaverne, så også det allermest efterspurgte musikindhold er tilgængelig som streaming.

BibZoom.dk bliver billigere i 2011
Samlet set bliver prisen for det nye BibZoom.dk i 2011 lavere end i indeværende (og tidligere) år. En samlet pris for 2010 (downlån og streaming) beløber sig til kr. 1,91 pr. borger, hvor det i 2011 falder til kr. 1,65. En prisreduktion på 20 %. Samtidigt vil borgerne få adgang til et ensartet tilbud beriget med nyt indhold.

Solidaritet og opbakning er et ”must”
Styregruppemedlem Morten Fogh, bibliotekschef ved Herning Biblioteker benyttede lejligheden til at minde om, at BibZoom.dk muliggøres af, at danske folkebiblioteker fælles bakker op om servicen. Uden denne opbakning ville BibZoom.dk ikke kunne realiseres - hverken på dørtrinet til 2011 eller senere.

BibZoom.dk takker for interessen og engagementet ved salgsmøderne og ser frem til et spændende 2011 for BibZoom.dk