Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk i bevægelse - rapport fra Infomøder
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk i bevægelse - rapport fra Infomøder

nyhedsillustration_infomoder_2011.jpg

af Jens Hjørne

Udviklingen af BibZoom.dk løber hastigt, og tendensen fortsætter efter alt at dømme i den resterende del af 2011 og langt ind i det kommende år. Nye partnerskaber, nye indholdstyper og BibZoom.dks nye player Organizer repræsenterer en væsentlig del af udviklingspotentialet. Dette var blot nogle af emnerne på to velbesøgte og livlige informationsmøder om BibZoom.dk i Aarhus og København i uge 36.

Organizer 2 – Det store udviklingsspring
Med blikket rettet mod fremtiden er det BibZoom.dks nye player Organizer, som fylder det meste af synsfeltet. Organizer undergår frem mod 2012 en heftig udviklingsproces, så det der startede som en Mac-venlig afspiller, transformeres til en fuld browser-uafhængig applikation med smidig, automatisk downlån, sømløs fornyelse og alle websitets fordele implementeret i et smidigt og brugervenligt miljø.

Det Kgl. Bibliotek ny partner
Den store nyhed på det organisatoriske niveau er Det Kongelige Biblioteks indtræden som ny partner i BibZoom.dk Ledelsen, og som redaktionel tovholder i forhold til en kommende redaktion for Kultur (kulturarvsindholdet på BibZoom.dk). Det Kongelige Biblioteks tilslutning åbner desuden helt ny muligheder for indlemmelsen af unikt indhold i BibZoom.dk.

Udvikling 2011
Listen over forbedringerne i indeværende år er allerede lang og vidner om et særdeles aktivt og fremgangsrigt 2011. Introduktionen af Danmarks Digitale Indvandrerbibliotek World, åbningen af Kultur, udvidelsen af kataloget til over 7 mio. musiknumre og åbningen for Mac-brugerne, er blot de mest fremtrædende eksempler på BibZoom.dks transformation fra downloadportal til formidlende kulturunivers.

Udvikling 2012
De nærmeste udviklingstrin i det kommende år tegner til at dreje sig om nye partnerskaber og nye kunderelationer. De øvrige nordiske lande har udvist stor interesse for BibZoom.dk og nye kunderelationer er i støbeskeen. En større dansk digital udbyder forhandler i øjeblikket om distribution af BibZoom.dks tjenester i privat regi. Alle disse samarbejder, kan vise sig at nuancere og styrke det finansielle grundlag til gavn for de danske biblioteker.

Formidlingen topper
BibZoom.dks musikredaktion, under ledelse af Niels Mark, kan opremse en imponerende produktion af formidlende indhold. Dels i form af artikler, anmeldelser og anbefalinger og dels i skikkelse af en mængde ”lytteguides” til især festivaler og musikbegivenheder. Både artikler og lytteguides formidler på fornem vis et bindeled mellem kulturlivet og BibZoom.dk. Som en ekstra gevinst bidrager redaktionens arbejde en mængde nye kontakter og potentielle samarbejdspartnere, som bl.a. afføder en mængde god omtale og eksponering.

PR på vej
De første leverancer af PR-materialer lander på bibliotekerne i den kommende uge (37) og består i første levering af minifoldere, nye bogmærker og en stander til biblioteksrummet. På det digitale felt leveres der webbannere, skærmslides samt en fortløbende facebook-konkurrence. Endnu mere følger senere.

BibZoom.dk 2012
Emner og bidrag på de to møder var talrige. Interessen og deltagelsen tegner godt for den resterende del af 2011 og den kommende sæson. Naturligvis var der stor interesse og spørgelyst i forhold til forretning og prissætning for 2012. En interesse, som vi forventer at kunne imødekomme når den igangværende forhandlingsrunde er afsluttet, og salget til 2012 kan begynde.

 

Se powerpoint-præsentationer fra mødet