Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk markedsføring
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk markedsføring

Udgivet 12. april 2011

nyhedsillustration_PR_strategi_2011

Af Anne Holst

Synliggørelse af BibZoom.dk i mængden af digitale tilbud er en vigtig og krævende opgave. En opgave, som fordrer en stor indsats for meget begrænsede midler. Mulighederne for tv-spots og helsidesannoncer er ikke til stede og må udskiftes med opfindsomhed og fælles indsats.

Bredt udviklingsgrundlag for PR-strategi
BibZoom.dk favner en betragtelig mængde gode hoveder fra en lang række af landets biblioteker i ledelse, strategisk udviklingsgruppe, formidlingsredaktion og markedsføringsgruppe. Disse organer har, dels i fællesskab og dels med støtte fra et eksternt bureau, defineret strategien for synliggørelsen af BibZoom.dk.

To målgrupper for PR
Markedsføringen skal umiddelbart sigte i to retninger. Den første skal imødekomme bibliotekernes behov for synliggørelse i biblioteksrummet og eksponeringen på bibliotekernes ”digitale hylde” – bibliotekswebsitet, eller sagt på en anden måde: denne indsats handler om at klæde biblioteksmedarbejderne på, så de selv kan markedsføre produktet BibZoom.dk. Den anden skal målrettes slutbrugen uafhængig af bibliotekerne. Den sidstnævnte er den omkostningstunge, så realiteterne byder, at vi satser på førstnævnte.

Biblioteksmedarbejderne som formidler
Det overordne fokus på markedsføring af BibZoom.dk 2011 er mange flere unikke brugere! Her er der fortsat et stort uudnyttet potentiale hos de eksisterende bibliotekskunder. Kun en begrænset del af disse benytter BibZoom.dk, men de benytter biblioteket, og biblioteksmedarbejderen har muligheden for at få dem i tale. Det er indlysende, at Biblioteksmedarbejderen fungerer som en aktiv formidler af BibZoom.dk.
 
Ambassadørbiblioteker
Vi har tidligere omtalt succesfulde koordinerede markedsføringsindsatser flere steder i landet, og det har affødt en strategi, hvor en række biblioteker optræder som ambassadørbiblioteker. Dvs. de indgår i et særligt tæt samarbejde med BibZoom.dk markedsføringsgruppen og bliver klædt på til at støtte og inspirere andre biblioteker. Gerne via netværk og opsøgende indsats. BibZoom.dk Markedsføring fungerer som koordinator og motor for ambassadørbibliotekerne.
 
Markedsføringsgruppe – med ledige pladser
Markedsføringsstrategien varetages til daglig af en gruppe biblioteksfolk fra hele landet. Gruppen er åben for nye medlemmer, så hvis du brænder for formidling og har lyst til at bidrage er du velkommen til at kontakte support@bibzoom.dk.

Gruppens medlemmer er p.t.:
Niels Mark, redaktør BibZoom.dk, Claus Madsen, Odense Musikbibliotek, Susanne Hodges, BiblioteksCenter for Integration, Ewan Andreasen, Vejle Bibliotekerne, Frank Helenius, Aalborg Bibliotekerne, Lise Anker-Møller, Herning Bibliotekerne, Jens Hjørne, support BibZoom.dk og Anne Holst, support BibZoom.dk.

Nye materialer
I tråd med tidligere vil vi fortsat udvikle en serie fysiske og digitale redskaber, som bibliotekerne kan benytte lokalt og der så kan danne grundlag for den ovennævnte indsats. Udviklingen er i fuld gang, og materialerne forventes distribueret efter sommeren, hvor ambassadørbibliotekerne kan påbegynde arbejdet med den lokale koordination og netværksdannelse.