Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk-PR på Aalborg Kongres & Kultur Center
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk-PR på Aalborg Kongres & Kultur Center

Udgivet 26. januar 2011.

nyhedsillustration_aalborgkongres

Aalborg Bibliotekerne og Aalborg Kongres & Kultur Center's pressemeddelelse er venligst leveret af Vita Andersen og Frank Helenius, Aalborg Bibliotekerne. 

Nyt samarbejde mellem Aalborg Bibliotekerne og Aalborg Kongres & Kultur Center giver publikum nye muligheder på hjemmesiden. Aalborg Bibliotekerne og Aalborg Kongres & Kultur Centers (AKKC) presse- og webafdeling har i samarbejde udviklet et nyt og stærkt tilbud til alle brugere af AKKC’s hjemmeside.

På Aalborg Bibliotekerne har vi i længere tid samarbejdet med bl.a. AKKC. Dette samarbejde åbnede mulighed for efter en testperiode, at publikum, der bruger Aalborg Kongres & Kultur Centers hjemmeside www.akkc.dk, får nye og spændende muligheder for at søge og låne ekstra materiale om et arrangement direkte fra hjemmesiden.

Vi leverer direkte relevante links på specifikke søgninger i biblioteksdatabasen, links direkte til BibZoom.dk med relevans for et arrangement hos AKKC. Brugeren kan således med det samme se, om materialet vedrørende et specifikt arrangement  er hjemme og evt. bestille det direkte fra Aalborg Bibliotekerne, hvad enten det gælder bøger, cd`er eller film. Det er således blevet meget lettere adgang til en masse inspirerende og brugbart materiale.

Direkte link til BibZoom
Vi har her arbejdet med standardisering af links til AKKC – i forhold til hvilke links vi vælger for at opnå genkendelighed i opbygning og sprog. På arrangementerne hos AKKC leverer vi links til:

  • Biblioteksdatabasen – her søgninger på musik, dvd samt  bogligt materiale
  • BibZoom.dk – dybdelinks til BibZoom.dk på kunstner/titel
  • Direkte link ind til Wikipedia, internettets åbne leksikon, hvor man kan finde masser af interessante og spændende informationer om forestillingerne
  • Link til YouTube, hvor man kan se relevante og endda måske sjove klip af tidligere produktioner.

Udover de direkte links, er der på forsiden en søgeboks, hvor brugerne kan søge direkte på alt i Aalborg Bibliotekernes biblioteksdatabase. Søgeboksen er bygget sammen med direkte links til Bibzoom.dk, som relaterer sig til det aktuelle repertoire. Da det her er muligt at bruge covers giver det et pift til formidlingen og ekstra synlighed for BibZoom.dk.

Eksempel på berigelse:

Madame Butterfly:

Søgeboksen med direkte henvisning til biblioteksdatabasen og BibZoom, ligger på forsiden af AKKC - der skal her trykkes f5 et par gange, da den er en del af et loop:
http://akkc.dk/

Ekstra inspiration og optimeret oplevelse
Servicen er en ekstra inspiration for de af AKKC’s publikum, der ønsker at få mere information om et arrangement, både inden man går ind og ser forestillingen, men også efter, hvis man f.eks. kunne tænke sig at fordybe sig mere ved at læse bogen bag showet, er blevet bidt af musikken, eller hvis man kunne tænke sig at se andre produktioner af forestillingen.

For publikum kan en god forberedelse til en kulturoplevelse gøre den endnu stærkere, og netop her giver de enkle og direkte link ind i bibliotekets databaser, BibZoom.dk og til internettets informationer masser af muligheder.

Det kan ofte være svært at markedsføre, hvad bibliotekerne kan tilbyde og  slå igennem, derfor bevæger vi os nu mere ud på nettet med direkte links ned i biblioteksbasen og udvider vores samarbejdsrelationer med forskellige kulturinstitutioner. Internettet spiller her en stor rolle, da det er dér borgerne ofte opholder sig, og som bibliotek er det vigtigt at være, hvor borgerne er.

Biblioteket får ved at være til stede på AKKC’s hjemmeside, der har ca. 300.000 unikke brugere på årsbasis, en mulighed for at visualisere overfor et kulturpublikum de enorme rigdomme som biblioteket byder på. Vi gør via dette samarbejde biblioteket og BibZoom mere synlige.

Pressechef Susanne Kabel fra AKKC er meget glad for det unikke samarbejde, som har givet genlyd i biblioteksverdenen, og flere danske byer f.eks. Roskilde har ladet sig inspireret af det.

- Vi kigger hele tiden efter tilbud til vores publikum, der kan bidrage til at give dem en større oplevelse, og her er muligheden for at blive klogere serveret på et sølvfad af biblioteket. Man har ikke til alle, men til mange forestillinger, mulighed for nemt at overskue bibliotekets materialer på netop den musik, kunstner, opera, ballet, instruktør man skal ind og opleve -  eller bare hvad internettet tilbyder. Det er en meget fin service, vi har fået udviklet for vores gæster på hjemmesiden, siger Susanne Kabel.