Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk går i luften 1. juli
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk går i luften 1. juli

Udgivet 28. juni 2010

nyhedsillustration_bibzoom_starter

Af Pernille Schaltz

Om få dage går BibZoom.dk i luften. Streaming og download af millioner af musiknumre, pakket ind i artikler, nyheder, podcasts og meget mere. netmusik.dk og Musikbibliotek.dk mødes i et fælles biblioteksprodukt med masser af indhold og masser af muligheder.

Digi-bib.dk tager navneforandring til Bibzoom.dk. På grund af en uhensigtsmæssig navnelighed, har vi taget konsekvensen og ændret det. BibZoom.dk er unikt, giver biblioteksidentitet og er mundret. BibZoom.dk går i luften 1. juli og indtil september i beta for at give mulighed for tekniske småjusteringer. Redaktionen for BibZoom.dk er også på plads, og efter ferien er vi igen på banen med bibliotekernes bedste musikformidling på web. Foreløbig håber vi, at alle vil tage godt imod det nye site. Nyt markedsføringsmateriale følger naturligvis også.

BibZoom.dk synlig overalt
Musikken i BibZoom.dk er og bliver tilgængelig i mange sammenhænge; i Bibliotek.dk, i Ting og meget snart i Palles Gavebod. Vi arbejder også på at kunne tilbyde en såkaldt API-løsning, så BibZoom.dk eksempelvis kan integreres i dit biblioteks website. Vi arbejder løbende på at tilbyde stadigt mere materiale på BibZoom.dk, efterhånden som aftaler med rettighedshavere indgåes og materialet digitaliseres. Og BibZoom.dk arbejder også på at bibliotekerne og andre aktører vil kunne få adgang til metadata på nye materialer på BibZoom.dk, uanset hvilket udviklingsfællesskab man vælger at være en del af, eller uanset hvilken leverandør, man vælger som bibliotek.

World - et nyt digitalt indvandrer-bibliotek
Den 1. juli vil du kunne opleve premiere på verdens første digitale indvandrerbibliotek. World er starten på et subsite med digitale bøger, lydbøger og musik på andre sprog og formidling heraf. Subsitet videreudvikles i løbet af efteråret 2010 og bliver lanceret 1. januar 2011. På den nuværende beta-version af sitet vil borgerne kunne høre musik på de største indvandrersprog i Danmark, se et par Bollywood-film eller læse et par artikler.

Lydbøger på stand-by
Lydbøger bliver ikke en del af det nye BibZoom.dk pr. 1.juli. På grund af manglende efterspørgsel blandt bibliotekerne, er produktet sat på stand-by, men kun på stand-by. Vi planlægger at lancere lydbogs-tilbuddet på ny pr. 1. januar 2011. Vi har orienteret kunderne om, at vi desværre er nødt til at trække tilbuddet om lydbøger tilbage i denne omgang.

Tak
I det sidste halve år har projektmedarbejdere og redaktionsmedlemmer i Musikbibliotek.dk og netmusik.dk arbejdet på højtryk på en fusion af bibliotekernes to fælles musiksites. Vi håber, at både borgerne og biblioteker vil tage godt imod det nye site og bruge dets mange muligheder for at blive inspirerede af både at høre og læse om både aktuel som ældre musik til fulde. Fra styregruppen for BibZoom og alle os andre skal lyde en stor tak og ros til de mange, som har arbejdet med fusionen.