Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom guider dig gennem jazzen
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom guider dig gennem jazzen

udgivet 3. juli 2012


Af Nicola Ravden


Pressemeddelelse d. 3. juli 2012 – Copenhagen Jazzfestival får Bibzoom lytteguide.

Bibzoom, Bibliotekernes Digitale Musiktjeneste, har lavet en lytteguide til årets Copenhagen Jazz Festival der afholdes 6. til 15. juli. Guiden præsenterer en række af festivalens musikere samt et bredt udvalg af playlister med alt lige fra Ibrahim Electric, Neneh Cherry & The Thing og Tony Allen & Amp Fiddler – lige til at høre gratis på Bibzoom.

Hent lytteguiden her.

Copenhagen Jazzfestival er gennem sin 34-årige levetid blevet mere end blot en musikfestival. I 10 dage skifter byen stemning, når musikken breder sig fra torve, spillesteder, caféer, fabrikshaller og alle andre tænkelige og utænkelige steder. Ligesom udvalget af spillesteder er mangfoldigt, finder man næppe en bredere genrebetegnelse end jazz, og af denne grund kan næsten alle være sikre på at finde noget i programmet, som vil falde i deres smag. Mens den mest konservative jazzelsker i rigt mål kan få dækket sit behov for Dixieland jazz, kan de mest hardcore eksperimentalister få støj og free form nok til at holde den gående et godt stykke ind i efteråret. Og selvfølgelig finder man også alt andet derimellem – imponerende i både kvalitet og kvantitet.

Jazzfestivalen er igen i år garant for et imponerende udbud af jazzens superstjerner, og i år kan man således opleve navne som Brad Mehldau, Jim Hall, Wayne Shorter og Lee Konitz. Sammen med både etablerede og fremadstormende danske musikere udgør de et samlet program, der tegner et klart billede af en mangfoldig jazzscene, der lever i bedste velgående.

Bibzoom har kigget programmet igennem og udvalgt en række koncerter, som du i hvert fald ikke bør gå glip af på dette års Copenhagen Jazz Festival.  

Fakta:
•    Bibzoom er bibliotekernes digitale musiktjeneste. Bibzoom rummer alt fra Medinas nyeste hit til Mozart. I alt findes der mere end 10 mio. musiknumre, og antallet øges hele tiden.

•    Musik, der hentes på Bibzoom, afregnes i overensstemmelse med pladeselskaberne og KODA (musikernes og komponisternes organisation).

•    I en kort kampagneperiode er tjenesten frit tilgængelig for alle danskere. Herefter er det eneste, du skal bruge, det samme login, som du bruger, når du låner bøger på dit bibliotek (har du ikke et, kan du få det gratis ved henvendelse på dit nærmeste bibliotek).

•    Teknisk fungerer Bibzoom som en applikation på din computer (PC eller Mac), hvor du kan afspille al den musik du ønsker – når du vil og så ofte du vil.

•    Bibzoom indeholder også et særligt ”World” univers med musik, Bollywood film og e-bøger på en række fremmedsprog (arabisk, tyrkisk, persisk m.fl.). Endeligt omfatter Bibzoom kulturuniverset "Kulturskatte" med et helt unikt indhold af danske kulturperler.

•    Bibzoom findes også som mobil app til (Bibzoom Shuffle i Google Play), der streamer aktuelle playlister.

•    Bibzoom er et nationalt samarbejde og fungerer som bibliotekernes fælles platform for musik og musikformidling.

•    Musikformidling på Bibzoom leveres af musikredaktører fra landets musikbiblioteker og er med til at gøre danskerne musikalsk klogere og mere nysgerrige.

Kontaktoplysninger:
support@bibzoom.dk – eller Nicola Ravden, 23 41 18 65