Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom hylder kærligheden til musikken i små film
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom hylder kærligheden til musikken i små film

Udgivet d. 20. Juni

Af Eva Mikkelsen

Hvilken sang får hårene til at rejse sig på armene hos dig? De fleste af os har en historie om en helt særlig sang, der er tæt knyttet til et stort øjeblik i vores liv? Under overskriften ”Sangen der ændrede mit liv” sætter Bibzoom hen over sommeren fokus på disse små historier om helt særlige sange.

I en perlerække af små film fortæller forskellige danske personligheder om netop den sang, der har haft stor betydning i deres liv.  Ved at formidle disse sjove, spændende og rørende historier om musikkens betydning for forskellige mennesker, så ønsker vi at sætte fokus på bibliotekernes rolle som musikformidlere.

Allan Olsen giver opskriften på en god sang
Første film i rækken er netop blevet færdig. Her hylder den nordjyske sanger og sangskriver, Allan Olsen en af de sange, der har inspireret ham i hans musikalske karriere, nemlig ”My Baby Just Cares For Me” med Nina Simone.

Se filmen, og del den på, eksempelvis, facebook (brug "share" knappen)

Allan Olsen hylder Nina Simones ”My Baby Just Cares For Me”, fordi det er en levende sang. Han fremhæver, at det er: ”en sang, der har fugt mig hele vejen fra jeg startede selv og har været med til at inspirere mig til overhovedet at skrive.” 
Netop fordi sange skal være levende for at have en berettigelse, så har Allan Olsen også svært ved at skulle vælge mellem sine egne sange: ”Jeg vil nødig vælge imellem dem, for jeg forsøger at holde dem så levende som muligt og hvis det lykkes bare en lille smule, så vil de være levende nok til at hade mig for at have valgt imellem dem!

Find både Allan Olsen og Nina Simone på Bibzoom.

Vær med til at dele de små virale film
Hen over sommeren vil der løbende komme flere små film til, så hold øje med Bibzooms youtube kanal. Del endelig filmene via jeres biblioteks hjemmeside, på jeres facebook sider og vis dem gerne på storskærme i biblioteksrummet.

Ønsker I at sætte fokus på jeres lokale musikere, professionelle som upcoming, såvel som andre kendte personligheder, så er der mulighed for dette. Musikerne kan nemlig selv indsende små videooptagede historier til Bibzoom, hvor vi i løbet af sommeren klipper en række små film sammen. Kontakt Eva Mikkelsen på emi@statsbiblioteket.dk og hør mere.