Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Lokal markedsføring af Bibzoom
For biblioteker
Navigation
 

Lokal markedsføring af Bibzoom

Udgivet 28. juni 2012

Af Heidi Reidel Sørensen og Benedikte Hørlyck

Hvordan knytter man en digital tjeneste til det lokale rum, hvordan bliver man synlig uden for bibliotekets mure og markedsfører sig over for lokalsamfundet? Det er der nok mange, der gerne vil vide. Derfor viderebringer Bibzoom her et par eksempler fra det virkelige liv og lancerer nu også en samarbejdsskabelon, som skal gøre det nemt for bibliotekerne at danne partnerskaber med lokale musikaktører.


The Bibzooms gav koncert i Aabenraa

I ugerne efter Bibzooms relancering valgte Aabenraa Bibliotekerne at sætte fokus på tjenesten med en række større og mindre tiltag. I to uger emmede hele biblioteket af musikken: De ansatte gik med nøglekort med Bibzoom logo og reklame for den lokale konkurrence om et gavekort på 1200 kr. til en koncert efter eget valg. Der kom Bibzoom-reklamer på plastikposerne, blev opstillet bannere i og uden for biblioteket og gjort reklame for et koncertarrangement den 20. juni, hvor det til lejligheden dannede lokale band, The Bibzooms, gav koncert. Ved arrangementet udtrak formanden for Kultur- og Fritidsudvalget vinderen af konkurrencen.

Det lykkedes også for Aabenraa Bibliotekerne at aktivere lokalpressen. Dels på lanceringsdagen med historien om bibliotekets chef (og Bibzooms formand), Morten Fogh, som åbnede festen hos Kulturministeren, og dels med reklame for det lokale arrangement og konkurrencen i Lokal-Bladet Budstikken Aabenraa.


Rock under Broen i Middelfart
Bibzoom har i år intensivt fokus de danske festivaler. Det vil sige flere guides, stande, anmeldelser og omtaler og – ikke mindst – succesen med at blive officielt program for Copenhell. Som noget helt nyt allierede vi os med en flok engagerede bibliotekarer fra Middelfart og satte en stand op til Rock under Broen.

På standen kunne festivalgæsterne bla. være med til at lave en Bibzoom playliste med ønsker til musiknavne til Rock under Broen 2013. Blandt favoritterne var alt fra Snow Patrol til Tina Dickow, Lukas Graham til Infernal. Trods den insisterende regn uden for teltet var stemningen i top, interessen for Bibzoom var stor og rigtig mange deltog i konkurrencen.

Biblioteksleder fra Middelfart Bibliotek, Charlotte C. Pedersen, var glad for muligheden for at fortælle om biblioteket og dets musiktilbud på en utraditionel måde og i nogle utraditionelle rammer.

”Vi havde før talt om, at vi gerne ville deltage med en stand til Rock under Broen og med Bibzooms tilbud om partnerskab blev vi sparket i gang. Vi fik talt med rigtig mange glade og diskussionslystne festivaldeltagere.”


Samarbejde med lokalmiljøet
Både Aabenraa og Middelfart er rigtigt gode eksempler på, hvordan man som bibliotek kan komme tættere på sit nærmiljø med Bibzoom. Vi gør det nu endnu nemmere at opsøge lokale partnere ved at tilbyde en forhåndsgaranti for Bibzooms indsats.

Samarbejdsskabelonen kan gives direkte til potentielle partnere, som herudfra kan vurdere, hvor nært et samarbejde, de ønsker at afprøve. Genparten beskriver bibliotekets aftale med Bibzoom. Vi stiller platforme og assistance til rådighed, hvis I leverer indholdet. Kontakt os gerne, hvis I har spørgsmål.

Giv erfaringerne videre!
Har dit bibliotek gode erfaringer med at nå ud til nærmiljøet? Eller har du allerede nu sendt den første samarbejdsskabelon ud i verden? Kontakt Bibzoom på support@bibzoom.dk og fortæl om erfaringerne.