Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom liker Facebook
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom liker Facebook

Udgivet 7. maj 2013

Af Anne Holst, projektmedarbejder, Bibzoom

Bibzoom har i den seneste tid skærpet formidlingen på Facebook. Det skyldes bl.a. Facebooks unikke sociale karakter, der gør det muligt at skabe relationer mellem mennesker, og det som de er passioneret omkring, f.eks. musik. Facebooks omfattende tag i den danske befolkning har også været vigtig for Bibzooms opprioritering af facebook som formidlingskanal. Ca. 3 mio. danskere er på facebook, og det svarer til ca. 73 % af den danske befolkning.

"På Facebook må vi være ligeså villige til at lytte som til at tale. Vi skal ikke alene være relevante og spændende, vi skal også give brugerne mulighed for at bidrage med noget", fortæller Allan Malver, der er Bibzooms redaktør for sociale medier.

Facebook-brugerne deler lystigt deres passioner med andre musikinteresserede. Der deles holdninger, inspiration og musikalske oplevelser med hinanden. På Facebook er Bibzoom altså ikke alene musikformidler men også en relevant ramme for musikinteresseredes passion for musik.

Indholdsplanlægning og 7000 likes
Indholdsplanlægning har været kodeordet for Bibzooms nye fokuserede satsning på Facebook. Planlægningen har betydet en langt mere velovervejet stategisk og redaktionel tilgang til Facebook med den sociale platforms unikke karakter for øje, forklarer Allan Malver. "Vi har arbejdet fokuseret med, hvordan vi skaber godt indhold, der er målrettet til Facebook. Det vil sige indhold, der bygger på relationer og egagement".

Og satsningen har givet pote. Bibzooms Facebook-side er på vej mod 7000 likes, men når ud til endnu flere. Facebooks virale effekt betyder, at indholdet når ud til mere end 30.000 mennesker om ugen, og efter al sandsynlighed ud til brugere som Bibzoom ellers ikke ville nå. Det betyder, at kendskabet til Bibzoom spreder sig som ringe i vandet.

Noget af succesen skal findes i et tæt samarbejde med webbureauet WebDanmark, der monitorerer og optimerer Bibzooms digitale trafik og kampagner. WebDanmark har de seneste måneder koncentreret sig om at målrette indholdet fra Facebook til brugere, der er særligt interesserede i de aktuelle opslag på Bibzooms Facebook-side. Det har øget Bibzooms rækkevidde, og engagementet har været kraftigt stigende.  Som en følge heraf er også antallet af artikellæsninger steget.

Bibzoom deler gerne
Bibzoom vil rigtig gerne dele Facebook-succesen med landets lokale biblioteker. Vores indholdsplanlægning er skræddersyet sådan, at bibliotekerne let kan dele Bibzooms indhold på egne Facebook-sider. Det er en god mulighed for at få relevant og aktuel musikformidling og konkurrencer på bibliotekets Facebook-side, og samtidigt sikre formidling og markedsføring af Bibzoom lige der, hvor tjenesten er allermest relevant - online!

På Bibzooms Facebook-side er der i de kommende måneder fokus på forskellige festivaler, bl.a. Roskilde Festival og NorthSide. Men Bibzoom sørger også for at være opdateret på nye pladeudgivelser, interessante subgenre, biografier om spændende artister og meget mere. Del gerne og følg med på www.facebook.com/bibzoom