Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom må vente lidt
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom må vente lidt

udgivet 20. marts 2012


Af Flemming Munch

Som de fleste nok allerede har hørt, har BibZoom ledelsen besluttet at udskyde den endelige lancering af BibZoom App i det nyudviklede design lidt endnu. Arrangementer, pressemeddelelser og alle de andre promotion tiltag er ved at være klar, men da vores leverandør af den tekniske platform har oplevet problemer og forsinkelser, må også redesignet udsættes. BibZoom ledelsen har derfor besluttet at udskyde ”Big Bang lanceringen” indtil primo juni.

Teknikken skal på plads
Den kommende Big Bang lancering adskiller sig fra tidligere markedsføringsplaner ved helt overvejende at være bundet op på events, annoncer, pressemøder og viral markedsføring på nettet. Det er derfor ikke muligt, som når det er tilfældet med batches, flyers, papskilte osv., blot at gemme materialerne på lageret i lidt tid i tilfælde af en forsinkelse. I den nye kontekst skal både den nye applikation og den gamle www.bibzoom.dk opstå og lanceres helt synkront med, at markedsføringen sker. Det er med andre ord stærkt uhensigtsmæssigt at holde pressemøde om tirsdagen, hvis først løsningen er helt klar og live om onsdagen.

Teknikken skal dermed være på plads med en vis sikkerhedsmargin inden marketingsbølgen ruller, og lanceringen flyttes lidt frem. Alt andet ville være uprofessionelt.

Koncerter og pressehenvendelser venter
Tilrettelæggelsen af promoveringsarrangementer landet over har længe været godt i gang. De planlagte arrangementer fastholdes, men udskydes den nødvendige måned. BibZoom arbejder fortsat videre i tæt parløb med arrangører og biblioteker (se ændringer)

Betaversionen forbedres løbende
Frigivelsen af forbedrede betaversioner sker dog fortløbende. Allerede i slutningen af marts forventes den næste, hvor eksempelvis den automatiske fornyelse er optimeret. Har du spørgsmål til teknikken og udviklingen, er du altid velkommen til at kontakte BibZoom Support.

Positiv forventning hos bibliotekerne
Imens vi venter på teknikken fortsætter arbejdet med at klæde bibliotekerne på til synliggørelsen af det nye BibZoom. Senest er der afholdt en serie af "BibZoom-dage" på biblioteker landet over. Her blev det Nye BibZoom demonstreret, forklaret og illustreret i nyt design. Der har været stor spørgelyst og en positiv forventning til det nye produkt. Ikke mindst har der været stor forståelse for de enkelte bibliotekers opgave med at synliggøre tjenesten.

Optimeringen af BibZooms synlighed
Et af emnerne på BibZoom-dagene var synligheden af BibZoom på bibliotekernes websites og den deraf følgende optimering i forhold til søgemaskiner (primært Google). BibZoom ses nemlig ikke kun af de brugere som benytter dit biblioteks website. BibZoom opdages også bedre af søgemaskinerne hvis dit bibliotek linker flittigt.

Det kan du læse om i en selvstændig artikel i den kommende uge.