Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom ønsker godt nytår
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom ønsker godt nytår

Udgivet 6. januar 2014

Af Morten Fogh, formand for Bibzoom

Der er altid en vis spænding ved at passere et årsskifte. For Bibzooms vedkommende går spændingen på, hvor mange biblioteker, der fremadrettet vil tilbyde deres borgere adgang til Bibzoom. Jeg er tilfreds med, at vi holder niveauet fra 2013. Faktisk kan vi forvente, at endnu flere borgere i 2014 får adgang til musik og artikler om musik m.m.m., idet flere biblioteker først tager stilling i løbet af januar måned.

I 2013 har Bibzoom satset på formidling og udvikling af partnerskaber. Både for at understrege, at Bibzoom er meget mere end en jukebox og for at differentiere os fra andre aktører på musikmarkedet. Vi er og ønsker at være en unik dansk public service bibliotekstjeneste.

Mere end 600 artikler og anmeldelser er i 2013 udgivet på Bibzoom – både egenproducerede af engagerede biblioteksansatte og via et samarbejde med forskellige musikblogs. Antallet af artikellæsninger blev mere end fordoblet fra 2012 til 2013, og vores lytteguides, der målrettes de forskellige festivaler, gik som varmt brød og blev revet væk, selv om de også samtidig blev udgivet i digital form.

Vi samarbejder med DR og Gaffa om P6 Beat klubben og Klub Klassisk. Vi har udgivet 180 playlister eller radiokanaler, der er kendetegnet ved at være redaktionelt kurateret, således at hver enkelt track er udvalgt efter kanalens emne. Helt nyt og spændende er samarbejdet med musikpædagogiske konsulenter og dagplejen i Skanderborg Kommune om udvikling af musikstationer til de mindste børn mellem 0-3 år. Musikken udvælges specifikt til at understøtte små børns udvikling og behov for motorisk og sanselig stimulation. Et spændende projekt med store perspektiver, der kan overføres til mange andre områder.

Bibzoom følger også aktivt udviklingen i Danskernes Digitale Bibliotek – DDB – og byder op til samarbejde. I den forbindelse må vi imidlertid væbne os med en smule tålmodighed, idet DDB endnu ikke har truffet beslutning om, hvordan rammer for og indhold i en samarbejdsmodel kan tage sig ud. Jeg forventer en afklaring heraf i løbet af 2014.

Med disse ord kan vi tage et forventningsfuldt spring ind i det nye år. Tak for samarbejdet til alle, der var med i 2013. Og velkommen til et godt og konstruktivt samarbejde til alle, der er med i 2014.

Jeg ønsker alle et godt nytår 2014.

Morten Fogh, formand for Bibzoom