Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom på årets store studiemesse
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom på årets store studiemesse

Udgivet 19. september 2012


Af Benedikte Hørlyck

Bevæbnet med guldkarameller, farvestrålende flyers og musik i hørebøfferne deltog Bibzoom på Aarhus Universitets årlige studiemesse og formidlede budskabet om nem digital musik fra bibliotekerne til tusindvis af studerende.

Traditionen tro inviterede Studenterrådet og Aarhus Universitet i begyndelsen af september indenfor til den årlige messe i forbindelse med studiestart. Over tre dage fristede en bred vifte af virksomheder, foreninger og organisationer de mange besøgende studerende med information og gode tilbud – og Bibzoom var ingen undtagelse. Bibzoom var med for første gang og havde indrettet en stor stand i aulaen på universitetet med komfortable møbler, bannere og blomster og en Mac til at vise musiktjenestens features behørigt frem. Godt hjulpet på vej af en ladning guldkarameller fik medarbejderne på standen rigtig mange studerende i tale i løbet af messedagene. Alle fik de oplysende ord og flyers med på vejen om bibliotekernes digitale musiktilbud.

Målrettet koncept gav god dialog

Studiemessen viste sig at være et oplagt sted at møde nye brugere af Bibzoom. Udover at målgruppen er afgrænset og fokuseret på forhånd, er selve messens koncept lagt an på relevant oplysning og attraktive tilbud, og det gjorde det let at skabe kontakt og at formidle budskabet om nem (og SU-venlig) adgang til musik. Samtidig er studiemessen meget velbesøgt – ca. 14.000 besøgende lagde vejen forbi i løbet af de tre dage, messen varede. Statsbibliotekets brand er i øvrigt heller ingen hæmsko for god dialog; under messen modtog vi flere spontane tilkendegivelser fra de studerende om, hvor fedt det er at komme på stedet, og hvor søde og hjælpsomme medarbejderne i Servicecentret er – det kan man selvfølgelig kun blive glad og stolt over at lægge øre til.

Ud over at se eller prøve Bibzoom havde de besøgende også mulighed for at deltage i to konkurrencer med gode musikpræmier. Knap 650 deltog, og heraf meldte 140 sig samtidig til nyhedsbrevet, så det skabte god aktivitet ved standen. Alt i alt nåede Bibzoom ud til mange nye brugere henover messedagene og havde succes med at henvende sig målrettet til de studerende.