Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom på bibliotekernes hjemmesider
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom på bibliotekernes hjemmesider

Udgivet 9. april 2012

Af Heidi Reidel Sørensen

BibZoom iværksætter nu en særlig indsats for at sikre, at bibliotekernes hjemmesider er opdaterede med de nyeste tal og informationer, og vi vil meget gerne have jeres biblioteks hjælp.

Opdateret information
Der kan være mange forskellige personer inde over en hjemmeside, og det er ofte en anden, som opdaterer siderne, end er ansvarlig for produkterne. En opdatering skal derfor tit igennem flere led, og det giver mange muligheder for tab af information.

I de kommende måneder vil vi gøre en særlig indsats for at sikre, at bibliotekernes informationer om BibZoom er korrekte. Vi vil gerne have kontakt til de personer, som opdaterer hjemmesiderne, så vi kan sikre en samtidig opdatering, når vi lancerer det nye BibZoom.Tilmeld den ansvarlige til nyhedslisten nedenfor, så er I sikret, at alle opdateringer, bannere og links havner i den rette postkasse.

Indsatsen vil primært omhandle de følgende områder:

”Om”-tekster
Der er mange eksempler på hjemmesider, som ikke er opdaterede, siden vi kun tilbød 3,5 mio. numre. Det er et meget ærgerligt signal at sende i en tid, hvor kommercielle tjenester rask væk tilbyder 10, 15 og 20 millioner numre. Det er også forkert. BibZoom tilbyder nu 10 mio. tracks. Der er samtidig en masse forældede oplysninger om tilkøbsabonnementer på streaming, og disse skal også væk. Kan du genkende disse udtalelser fra dit biblioteks hjemmeside, så hent en opdateret tekst om Bibzoom HER.

Linking
Det er utroligt vigtigt at linke mest muligt til BibZoom (og i øvrigt jeres øvrige digitale produkters hjemmesider). Ekstern linking til en side øger sidens synlighed for Google. Vi skal stå højt oppe – og gerne øverst - når folk foretager søgninger efter musik. Bibliotekerne nyder en høj synlighed i Googles søgemaskine, hvilket øger værdien af hvert enkelt link yderligere. Søgbarhed er utroligt vigtigt for en digital tjeneste.

Link til andre platforme
Fremover vil vi gerne flytte mest muligt support over på Facebook, hvor vi kan svare til gavn for andre, og hvor vi allerede nu har lavet en FAQ til betaen. I forbindelse med lanceringen af den nye applikation vil vi også forbedre siden, så der bliver mere underholdning, kampagner og flere årsager til at blive fan. Hvis denne indsats skal fungere bedst muligt, er det vigtigt, at alle linker til vores onlineprofiler øverst i alle tekster om BibZoom.

Promovering af digitale tilbud
Helt generelt vil vi gerne opfordre til, at alle tænker over, hvordan de fremstiller deres digitale tjenester. De fleste lægger tjenesterne bag overskrifter som net/e-ressourcer, netmedier eller endda selvbetjening. Dette vil give stor mening for brugere, som på forhånd ved, hvad de leder efter, og hvad bibliotekerne kan tilbyde. Det signalerer dog på ingen måde overfor nye brugere, hvor meget materiale de faktisk efterhånden kan tilgå hjemmefra.

Med dette initiativ vil vi på ingen måde blande os i kategoriseringen på jeres hjemmesider. Vi opfordrer alene til en overvejelse omkring, hvordan kommunikationen til nye brugere foretages mest hensigtsmæssigt.

 

Tilmeld dig nyhedsgruppen HER.