Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Bibzoom på dit biblioteks website
For biblioteker
Navigation
 

Bibzoom på dit biblioteks website

udgivet 4. oktober 2012


Af Jens Hjørne

Kan brugerne finde Bibzoom på dit biblioteks website? Er websitet optimeret med den nyeste grafik, opdaterede informationer og masser af links til Bibzoom.dk? En hurtig rundtur til en håndfuld bibliotekssider vidner om at bibliotekernes digitale musiktjeneste ikke altid er lige nem at få øje på, og ofte er det gammel grafik og forældede oplysninger, som præsenterer servicen.

Det behøver ikke at være sådan. Der er masser af inspiration og hjælp at hente.

Boost dit brugertal ved synlighed
Digital synlighed er afgørende for Bibzooms benyttelse. Almindelig marketing og presseomtale er naturligvis vigtigt, men trafik fra andre websites er afgørende. Brugerne skal nemt kunne finde dit biblioteks digitale musiktilbud på bibliotekets website og gerne med opdaterede informationer og illustrationer.

Også godt for Google-synligheden
Google er kilden til næsten halvdelen af al trafik på Bibzoom.dk. Og Bibzoom arbejder fortsat på at optimere synligheden for søgemaskiner. Dit bibliotek kan også bidrage til dette arbejde, for jo mere dit bibliotek linker til Bibzoom.dk, jo højere bliver "hitraten" på Google. Søgemaskinen anser bibliotekssites som troværdige kilder og henvisninger herfra får fortrin.

Inspiration fra Herning
Har du brug for inspiration til det informative kan du altid hente tekst, videoer og billeder fra Bibzooms facebookside, fra PR-værktøjskassen på supportwebsitet eller fra andre biblioteker. Eksempelvis har Herning Bibliotekerne en glimrende introduktionsside, som på en enkel og informativ måde leder brugerne ind i det nye Bibzoom.

Få inspiration fra Herning >> (link udløbet)

Oprydning påkrævet
Bibzoom skiftede logo, slogans, signaturfarver m.v. før sommerferien 2012. Det er vigtigt, at servicen er repræsenteret med tidssvarende materialer på bibliotekernes websites. Ikke alle biblioteker er nået på "omgangshøjde" på dette felt, men der er en bunke materiale og information til rådighed på supportwebsitet og på facebook.

FAKTA: Supportwebsite til Bibzoom-biblioteker

Bibzoom tilbyder alle Bibzoom-biblioteker oplysninger og nyheder om tjenesten. Desuden yder vi støtte i bibliotekernes markedsføring og drift af Bibzoom. Som en del af denne støtte driver vi dette suportwebsite med aktuelle oplysninger og materialer.

Besøg værktøjskassen på supportwebsitet >>