Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom til pc, Mac og smartphone
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom til pc, Mac og smartphone

Udgivet 11. maj 2012

Af Heidi Reidel Sørensen

Så sker det! BibZooms nye applikation er klar til lancering i splinternyt design og nemmere end nogensinde at bruge. Samtidig er vi klar med BibZoom Shuffle, som er en mobil app til Android-telefoner. BibZoom.dk vil bestå lidt endnu. Der sker meget lige nu, så få de vigtigste pointer her.

BibZoom-applikationen
Den 4. juni bliver den splinternye BibZoom-applikation tilgængelig for alle. Efter et par børnesygdomme har vi nu en løsning, vi kan være ret godt tilfredse med, og når det nye design kommer på, bliver den endnu mere attraktiv for nye brugere. Vi føler, at denne udgave er stærk nok til at køre løs med kampagnerne, men vi stopper ikke udviklingen. Over sommeren vil vi tilføje stadig flere features, og designet vil blive yderligere forfinet.

BibZoom Shuffle
BibZoom Shuffle er en radio app til Android-telefoner. Den fungerer ved, at brugeren vælger en genre, stemning, periode eller lignende, hvorefter BibZoom Shuffle vælger musikken. Brugeren kan vælge at lytte til nummeret eller trykke videre, så finder Shuffle noget nyt. BibZoom Shuffle vil blive tilgængelig på Android markedspladsen fra den 4. juni. BibZoom Shuffle kan både bruges på 3G og Wifi.

Udviklingen af BibZoom Shuffle fortsætter sommeren over, hvor vi vil forbedre den og skræddersy den til BibZooms behov. Dvs, at vi fx vil kunne lave særlige radiostationer, når vi samarbejder med festivaler. Vi kan også lave radiostationer, der passer til vores lytteguides og på denne måde komplementerer indholdet af BibZoom. Vi arbejder på en løsning, hvor brugerne kan klikke på ”like”, når de hører noget, de kan lide, og herefter se deres valg næste gang, de logger ind på BibZoom.

BibZoom Shuffle vil komme til iPhone senere, men en tidsramme er ikke fastlagt. Vi arbejder fortsat på en mobil aftale, hvor brugerne helt frit kan vælge deres musik.

BibZoom.dk
Vi har tidligere annonceret intentionen om at lukke BibZoom.dk helt ned. Den fastholder vi, men skubber tidsperspektivet. Forsiden af BibZoom.dk vil blive ryddet og alene have til formål at være udstillingsvindue for applikationen. Bag siden vil den gamle løsning dog ufortrødent køre videre. Der er mange årsager til denne, men vigtigst er det, at vi bevarer en meget høj Google-ranking ved at stille hele kataloget til rådighed for søgemaskinerne. Eftersom det ikke bliver muligt i første omgang at linke til indholdet i applikationen, betyder dette samtidig, at vi kan fortsætte med at linke til artiklerne på BibZoom.dk.