Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk World anno 2011
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk World anno 2011

Udgivet 12. oktober 2010

BibZoom World

Af Regitze Rugholm

Som led i Statsbibliotekets digitale strategi samt BibZoom.dks strategi om at skabe et unikt og formidlingsbaseret univers, er BiblioteksCenter for Integration nu i fuld gang med at udvikle næste generation af digitale tilbud til målgruppen sproglige minoriteter i Danmark.

Helt ekstraordinært blev der skabt en meget enkel betaversion i forbindelse med lanceringen af BibZoom.dk den 1. juli 2010, men nu er ambitionen at lancere et indholdsrigt bredt dækkende BibZoom.dk World univers til lancering 3. januar 2011. BibZoom.dk World giver adgang til digitale biblioteksmaterialer (musik, film og på sigt lydbøger og e-bøger) på de største indvandrersprog i Danmark via streaming.

Fokus på formidling og tilgængelighed

Materialerne der indgår i sitet, vil være materialer (i starten overvejende musik og film), der er indkøbt og katalogiseret af BiblioteksCenter for Integration, suppleret med musik der i forvejen er tilgængeligt på BibZoom.dk. Sprogligt bliver filmene koncentreret inden for fire af vores hovedsprog som er: arabisk, persisk, urdu/panjabi/hindi (Bollywood) og bosnisk/kroatisk/serbisk.

Formidlingen på sitet vil bl.a. være artikler, top 10 lister mv. leveret af både BibZoom Worlds redaktionsgruppe, samt input og artikler fra flere samarbejdspartnere, brugere mv. Der vil efter lanceringen blive sat fokus på at udvide den redaktionelle gruppe således, at alle gode kræfter fra sektoren får mulighed for at bidrage.
Endvidere bliver det muligt for brugerne at få et overblik over, hvilke fysiske materialer BiblioteksCenter for Integration stiller til rådighed, og som kan bestilles via bibliotek.dk.

Formidling og udlån af fysiske materialer (lyn-, mix- og specialdepoter) fortsætter på sædvanlige vilkår i 2011.

Åbenlyse brugerfordele

Med det nye site kan vi nu meget bedre imødekomme efterspørgslen på det helt nye materiale (musik og film). Grundet vores begrænsede indkøbsvolumen, set i et nationalt perspektiv, er vores materialer kun tilgængelige for de ’få’ via det lokale bibliotek. Vi ønsker, at det nye site gør vores materialer tilgængelige for alle.
Brugeren er således ikke længere afhængig af, om det lokale bibliotek har den specifikke cd eller dvd på hylden. Han/hun kan nu ’24/7’ få gratis adgang til materialer via BibZoom.dk World.

  • BibZoom.dk/world lanceres officielt 3. januar 2011.Se betasitet her. (link udløbet)