Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk brugerundersøgelse 2011
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk brugerundersøgelse 2011

udgivet 22. november 2011

Af Heidi Reidel Sørensen

BibZoom.dk har undergået store forandringer siden den seneste brugerundersøgelse blev foretaget i 2007. Derfor lanceres nu en storstilet brugerundersøgelse, så vi igen kan få en pejling på, hvem der egentligt bruger tjenesten.

Undersøgelsen startede den 22. november og løber frem til den 21. december. Alle, der deltager, får muligheden for at være med i lodtrækningen om tre par lækre, trådløse hørebøffer med støjreducerende funktion fra Creative. Spred rygtet og hjælp os med at gøre BibZoom.dk bedre!

Hvem bruger BibZoom.dk?
Undersøgelsen i 2007 viste, at BibZoom.dks brugere i stor udstrækning var de modsatte af bibliotekernes øvrige brugere. I dag ved vi dog, at bibliotekerne er de vigtigste ambassadører for tjenesten, og mange brugere finder frem til BibZoom.dk netop gennem den lokale indsats. Samtidig har musikforbrugere fået mange nye tilbud, efterhånden som musikbranchen er begyndt at tilbyde digitale alternativer. BibZoom.dk har sin helt egen placering på markedet, som en musikformidlingstjeneste, der er mere end bare en jukebox. For at fastholde denne position i et voksende marked er det vigtigt at vide mere om vores brugere.

Fremtidens markedsføring af BibZoom.dk
Indsatsen på bibliotekerne vil fortsat være en meget stor del af BibZoom.dks markedsføringsstrategi, men skal vi have fat i flere nye brugere, som ikke kommer på de lokale biblioteker, så skal markedsføringsindsatsen øges og målrettes. Derfor skal vi vide, hvor vi har størst mulighed for succes – og ikke mindst hvem vi mangler. Med lanceringen af Organizer 2 får BibZoom.dk et stærkt konkurrencedygtigt produkt, og dette skal naturligvis følges op af en målrettet markedsføringsindsats. Brugerundersøgelsen er et væsentligt værktøj i arbejdet med fremtidens strategi.

Målet med undersøgelsen
Fokus i undersøgelsen er at identificere de brugere, vi har nu, og især brugerne af musiktjenesten. Det har ikke været et mål med undersøgelsen at spørge til fremtidsønsker, da næste skridt i Organizer 2 alligevel er lige på trapperne. I stedet vil vi følge op på Organizer 2 i det kommende år, for at se hvordan den er blevet modtaget af brugerne, og hvor næste indsatsområde bør ligge.  Målet er altså et billede af status lige nu.


Vær med til at gøre BibZoom.dk bedre
Jo flere svar vi får, desto mere nøjagtigt et billede af brugerne kan vi få. Vi vil derfor stærkt opfordre jer til at markedsføre undersøgelsen på jeres hjemmesider gennem banneret i linket og også meget gerne i det lokale rum. I kan også gå til vores Facebook-side og dele opslaget eller undersiden om undersøgelsen der. Lad os udvikle os sammen!

Nedenstående linkbanner kan benyttes på dit biblioteks website, eller hvor du ellers vil promovere spørgeundersøgelsen:

Hvis du vil lave dit eget banner, kan du downloade originalgrafikken her >>