Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk på rette spor
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk på rette spor

udgivet 29. november 2011

Af Rune Sanggård Andersen

BibZoom.dk har siden den spæde start i 2004 under debuttitlen ”Bibliotekernes netmusik” været inde i en rivende og nødvendig udvikling fra jukeboks til et omfattende musik- og kulturunivers. ”Udviklingen i BibZoom er på vej i den helt rigtige retning” udtaler Rolf Hapel.

Meget er sket siden BibZoom.dk første gang gik i luften med 35.000 musiknumre med hovedvægten på norsk kristen folkemusik til i dag. Over 7 mio. tracks er nu tilgængelige og flere vil komme til. Vigtigst af alt er dog den massive indsats på formidlingsfronten og udvidelsen af BibZoom.dk med World og Kultur.

Disse tiltag har været en del af en bevidst strategi fra BibZoom.dk´s side i arbejdet med at differentiere servicen fra de mange kommercielle spillere på markedet for musiktjenester.

Denne udvikling er ikke gået ubemærket hen, og som Rolf Hapel, forvaltningschef for Borgerservice og Biblioteker i Aarhus, bemærker:
”Udviklingen i BibZoom.dk er på vej i den helt rigtige retning. Nu beriges posterne i BibZoom.dk og der sker en værditilvækst, så BibZoom.dk ikke kun er som Play og Spotify. Det er en glædelig udvikling i BibZoom.dk”

Det store fokus på formidling og berigelse af BibZoom.dk´s univers giver tillige udslag i den igangværende brugerundersøgelse, hvor mere end 1000 brugere indtil nu har besvaret spørgeskemaet. En af de glædelige tendenser, der tydeligt tegner sig, er tilfredsheden med det redaktionelle materiale, der læses af mere end halvdelen af brugerne.

Udviklingen fortsætter
Redaktionen på BibZoom.dk vil i 2012 fortsat have stort fokus på at styrke den kvalitative formidling af Musik, World og Kultur. Det strategiske samarbejde med eksempelvis festivaler, der over det seneste år har givet spændende lytteguides og stor opmærksomhed, vil naturligvis fortsætte. Med inddragelsen af Det Kongelige Bibliotek er den nye kulturredaktion desuden godt på vej, hvilket vi ser frem til med spænding og store forventninger.

Meget godt er derfor sket i BibZoom.dk, men vi kan blive endnu bedre! Redaktionen og hele holdet bag BibZoom.dk arbejder målrettet med at skabe og levere den bedste service og det bedste indhold til landets biblioteker og brugere. BibZoom.dk både kan og skal udvikles, og vi ser derfor frem til et spændende 2012 med nye opgaver og udfordringer.

Blandt de helt dugfriske tiltag er et seminar i december, hvor vi sammen med biblioteksmedarbejderne vil kigge på kvalitet og eksponering i BibZoom.dk’s søgning. Seminaret er åbent for alle interesserede. Tilmed dig her >>