Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dk. Få det hele med
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dk. Få det hele med

Udgivet 2. december 2011

af Jens Hjørne

600.000 fik mere end jukeboks
I 2011 har næsten 600.000 danskere besøgt BibZoom.dk. De mange besøgende har fået meget mere end blot en jukeboks og en downloadportal. De har fået et digitalt univers, indeholdende en bred vifte af digitale kulturtilbud samt, ikke mindst, en professionel biblioteksfaglig formidling.

Især det seneste halvår er der for alvor sat turbo på formidlingsindsatsen. En udvikling som vil fortsætte i det kommende år, ikke blot i forhold til musikken og World-indholdet, men også i kraft af en nyetableret redaktion for BibZoom.dk Kultur. En redaktion som har fokus på den unikke danske kulturarv.

Mere tid til BibZoom.dk
Brugerne opholder sig længe på websitet. Set på årsbasis opholder den gennemsnitlige bruger sig næsten seks minutter på BibZoom.dk per besøg, og hvis vi kigger på andet halvår, hvor formidlingsdelen er intensiveret, så stiger besøgenes varighed til op imod syv minutter. Målinger på lytteguides og temaudgivelse (som ligger uden for BibZoom.dk) viser tilsvarende positive tendenser.

BibZoom.dk på forkant
Musikredaktionen har foretaget et forbilledligt arbejde på formidlingsfronten. Blandt de mange initiativer er bl.a. samarbejdet med Danmarks Radio hvor der er etableret lytteklubber på en lang række af landets biblioteker. Lytteklubber hvor der er plads til fordybelse og dialog. En række af årets musikfestivaler er blevet beriget med lytteguides, hvor biblioteksmedarbejdere på professionel vis formidler indholdet på festivaler og lignende begivenheder.

Et unikt biblioteksprodukt
Især formidlingen og fokuseringen på unik kulturarv er med til at adskille BibZoom.dk fra andre kommercielle produkter på det digitale marked. Bibzoom.dk har styrken til også at eksponere det lokale og det unikke, og at sætte det i en formidlende kontekst.