Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / BibZoom.dks strategi for 2012
For biblioteker
Navigation
 

BibZoom.dks strategi for 2012

Udgivet 15. dec. 2011

Af Heidi Reidel Sørensen

BibZoom.dk vil i 2012 byde på mange nye tiltag. Formidlingsindsatsen er fortsat højt prioriteret, og markedsføringsindsatsen overfor nye brugersegmenter vil komme til at præge bybilleder landet over. Strategien rummer også planer om mere involvering af bibliotekerne, mere samarbejde med beslægtede tilbud og ikke mindst eksport til udlandet.

Meget mere formidling
På musiksiden er der allerede i 2011 lavet mange spændende tiltag, som vil fortsætte og blive udbygget i det kommende år. Det gælder blandt andet lytteguides, podcasts, artikler, anmeldelser og ikke mindst P2-lytteklubberne. Strategien er at være ’mere end en jukebox’. BibZoom.dk stiller al musikken til rådighed for brugerne men zoomer ind på det smalle. Hitlisterne må andre tage sig af.

World-redaktionen vil fortsætte den formidlende indsats i forhold til nyt indhold og interessante kulturelle begivenheder. I den forbindelse vil crowdsourcing blive et tema det kommende år, hvor flersprogede brugere vil kunne bidrage med indhold til siden.

En meget spændende udvikling er Det Kongelige Biblioteks indtrædelse i konsortiet bag BibZoom.dk. Dette betyder mere indhold på kultursiden og oprettelsen af en selvstændig kulturredaktion, som kan sætte fokus på kulturarven og binde tilbuddene på BibZoom.dk nærmere sammen.

Ud i byen, ud i verden!
Markedsføringsindsatsen for 2012 vil blive fokuseret på at få BibZoom ud i det offentlige rum, hvor også folk, der aldrig kommer på bibliotekerne, færdes. Med Organizer 2 i ryggen er funktionaliteten fuldt ud på højde med kommercielle tilbud, og nye brugersegmenter skal tiltrækkes. Der skal tænkes stort, ambitiøst og ud af boksen!

BibZoom.dk stopper dog ikke ved kommunegrænserne i 2012. Grønlands biblioteker abonnerer allerede på BibZoom.dk, og Finland bliver de næste udenfor landegrænserne. Der arbejdes også på at lave aftaler i de øvrige skandinaviske lande, ikke mindst om World-delen, som kan overtages direkte af nye lande, idet det meste kommunikation foregår på de relevante sprog.

Skarpere profil i Danmark
Tiden er kommet til at afsøge nye muligheder for udviklings- og indsatsområder. BibZoom.dk skal have en skarp profil i Danmark dels ved indgåelse af flere partnerskaber med beslægtede tilbud, og dels ved mere involvering af bibliotekerne.

De kommende partnere kan både komme internt fra sektoren i form af øvrige digitale bibliotekstilbud, eller det kan være eksterne aktører, for eksempel flere initiativer med DR, som BibZoom.dk i forvejen har et godt samarbejde med. I forhold til bibliotekerne stiftes BibZoom.dk Community, hvor biblioteksmedarbejdere i hele landet vil få muligheden for aktivt at deltage i idéudviklingen og diskussioner om fremtidsperspektiver.  

BibZoom.dk skal være den førende digitale bibliotekstjeneste og et stærkt eksempel på en optimal kobling mellem en digital tjeneste og det fysiske bibliotek. Vi ser frem til endnu et spændende år med nye udfordringer!

Se hele strategien for BibZoom.dk i 2012 her.