Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Brug BibZoom.dk i undervisningen
For biblioteker
Navigation
 

Brug BibZoom.dk i undervisningen

udgivet 9. februar 2012


af Jens Hjørne

Bibliotekernes digitale musikudlån har potentiale i undervisningen. Det er et oplagt redskab i eksempelvis musik- og danskundervisning. Det er budskabet i it-bloggen ”Eftersidderen".

Vi tøver ikke med at viderebringe denne indlysende inspiration. Så hermed citerer vi Eftersidderens indlæg fra januar 2012:

”Jeg lovede dig i min indledning, at jeg ville skrive et par ord om sitet bibzoom.dk – et site, der virkelig kan bidrage til den digitale undervisning i flere fag heriblandt fx dansk og musik. Jeg ved godt, at det måske virker en anelse dovent blot at citere sitet, men når citatet nu indrammer servicen uden omsvøb, er det så ikke ok? Nuvel, citat BibZoom.dk:

BibZoom.dk giver dig adgang til:
Musik – downlån og streaming af mere end 7 millioner tracks samt nyheder, artikler, guides og meget mere.

World – Danmarks digitale indvandrerbibliotek med musik, film, e-bøger og lydbøger på arabisk, kroatisk/serbisk/bosnisk, persisk, tyrkisk og urdu/panjabi/hindi.

Kultur – mere end 50.000 gamle danske reklamefilm samt lydklip, taler og optagelser fra begivenheder i Danmarks historie og en rig samling af optagelser af dialekter fra hele landet. Bemærk, at adgangen til reklamefilmene er begrænset.

Hvordan får du adgang?
BibZoom.dk er en biblioteksservice fra de danske biblioteker til de danske biblioteksbrugere. Servicen er en abonnementsservice, som bibliotekerne kan tilmelde sig. Når dit lokale bibliotek har tegnet abonnement på BibZoom.dk, har alle brugere i bibliotekets hjemkommune ubegrænset adgang til servicen. Det kræver alene en brugerregistrering på det pågældende bibliotek.

Så nemt kan det gøres – og du behøver ikke være i tvivl. Jeg vil utvivlsomt gøre brug af tjenesten privat og prof. – til fornøjelse og undervisning. Døm selv!”


BibZoom.dk takker for opmærksomheden og anbefaler dig at læse hele blogindlægget på:

Eftersidderen
- en skolelærers tanker om it, medier & innovation i undervisningen