Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Brugere savner Bibzoom
For biblioteker
Navigation
 

Brugere savner Bibzoom

Udgivet 23. august 2013

Af Jens Hjørne, projektmedarbejder Bibzoom

Indbakken i en supportmail er ofte en god indikator for driftstatus og produktkvalitet. Hvis vi kigger på Bibzooms indbakke falder henvendelserne i tre kategorier; de som har brug for teknisk support, de som gerne vil bidrage med viden og musikforslag og endelig de som savner Bibzoom. Den sidste gruppe er langt den største.

Nogle Biblioteker har fravalgt Bibzoom i 2013, herunder København og Aarhus. Dette fravalg har haft praktisk virkning fra april måned, hvor vi lukkede for adgangen for borgere i disse kommuner. Siden da har mellem 50 %og 75 % af henvendelserne til support været fra brugere, som ikke har adgang til tjenesten fordi deres kommunale bibliotek ikke abonnerer. En hurtig optælling fra juli måned (som er lavsæsson for Bibzoom) viser at 106 ud af 169 henvendelser falder i denne kategori.

Udviklingsmæssigt har det ellers ikke været et stille kvartal, og der har potentielt været grundlag for masser af henvendelser på teknisk support, men det har heldigvis været stille på den front.

I det seneste kvartal af 2013 har Bibzoom lanceret en række nye initiativer. Desktop app’en til pc/Mac har fået mange nye features, der er blevet rettet en række bugs og funktionliteten er forbedret. I øjeblikket er vi ved at implementere et helt nyt brugerinterface og design, som blandt andet skal gøre det meget nemmere at finde og downloade musik, dele på sociale medier og meget bedre overblik over redaktionel formidling.

I juni lancerede vi første version af Bibzoom Radio en mobil musikapp til iPhone og Android. Mange biblioteker har bidraget med playlister, formidling og ekspertise.  Den endelige version af Bibzoom Radio lanceres primo september.