Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Projekt lift-off: Newcomers – Samarbejde på tværs
For biblioteker
Navigation
 

Projekt lift-off: Newcomers – Samarbejde på tværs

Udgivet 7. december 2011

Af Susanne Bodil Hodges


BiblioteksCenter for Integration har iværksat et helt nyt projekt. Projektet sætter fokus på nye samarbejder på kryds og tværs samtidigt med, at der bygges videre på tidligere erfaringer og best practice i forbindelse med servicering af newcomers på folkebibliotekerne.

Det startede med nummer 1
Betegnelsen newcomers er ikke længere et helt ukendt område i biblioteksregi. Siden 2010 har Projekt Newcomers 1 sat fokus på, hvordan samspillet mellem bibliotekerne og newcomers kan være med til at fastholde den udenlandske arbejdskraft samtidigt med, at bibliotekerne får mulighed for at servicere en helt ny brugergruppe.

Erfaringerne fra Projekt Newcomers 1 viser, at folkebibliotekerne i høj grad kan bidrage i forbindelse med fastholdelsen af newcomers og deres familier. De erfaringer bygges der videre på i det nye projekt, der ledes af BiblioteksCenter for Integration.

Projektets plan
På baggrund af Newcomers 1 etableres der et samarbejde med flere biblioteker og andre lokale aktører, der også har newcomers som målgruppe. Efterfølgende afholdes der i hele landet en række sparringsmøder. Formålet er bl.a. videndeling fra Newcomers 1 samt andre initiativer på området. Der vil især blive lagt vægt på biblioteks- og kommunesamarbejde samt relationer til erhvervslivet.

De mange erfaringer og best practice samles og der udvikles et informationskoncept for videreformidling. Dette koncept bliver en konkret kom-godt-i-gang pakke, der med tips og aktivitetsforslag kan hjælpe interesserede aktører med at inkludere newcomers som målgruppe.

Projekt Newcomers – Samarbejde på tværs skal bidrage til øgede muligheder for samarbejde på tværs af sektorer i de deltagende kommuner og dermed en mere koordineret indsats af fastholdelsesinitiativer overfor newcomers, hvilket også vil være ressourcebesparende for de enkelte aktører.

Projektet har fået bevilliget midler fra det tidligere Integrationsministerium og varetages nu af Beskæftigelsesministeriet.

Er det noget for dit bibliotek?
Ønsker dit bibliotek at deltage i Projekt Newcomers – Samarbejde på tværs, så kontakt projektleder Vibeke Nielsen 4473 4632 eller vin@statsbiblioteket.dk.

For Biblioteker udsender løbende nyheder fra projektforløbet, der varer frem til 1. juli 2012.