Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Danmarks Biblioteksforening bakker op om Bibzoom
For biblioteker
Navigation
 

Danmarks Biblioteksforening bakker op om Bibzoom

Udgivet 24. maj 2013

Af Morten Fogh, Vækst- og udviklingschef, Kultur, Miljø & Erhverv, Aabenraa Kommune, formand Bibzoom Ledelse

Under overskriften ”Biblioteksforeningen dumper Bibzoom” bringer Perspektiv den 16. maj 2013 et indlæg af bibliotekar Jakob Wandam, DBC. Uden at gå ind i detaljer om indholdet af indlægget, vil jeg nøjes med at konstatere, at det er en usaglig og fordrejet fortælling med en række påstande, som jeg som formand for Bibzoom ikke kan genkende.

Derfor er det glædeligt, at DBC’s administrerende direktør, Mogens Brabrand Jensen klart tilkendegiver, at Jakob Wandams indlæg ikke udtrykker DBC’s holdninger.

Danmarks Biblioteksforening føler sig ligeledes kaldet til at lægge afstand til Jakob Wandams bidrag og løse påstande og understreger, at Biblioteksforeningen ikke dumper Bibzoom.

Tværtimod. Det fremgår således, at ”Danmarks Biblioteksforening bakker op om tilbud, der giver borgerne adgang til digitale materialer via bibliotekerne, sådan som f.eks. Bibzoom og andre tjenester gør det”.

Det kan være svært at forstå, hvilket motiv Jackob Wandam har for at udsprede usandheder om Bibzoom i en tid, hvor bibliotekernes digitale tilbud for alvor er under pres, og hvor det er vigtigere end nogensinde tidligere, at sektoren står sammen om at sikre danskerne adgang til de digitale ressourcer, herunder bibliotekernes digitale musiktilbud, Bibzoom med masser af indspillet musik og musikformidling.