Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Danmarks Fællessang 2015
For biblioteker
Navigation
 

Danmarks Fællessang 2015

Udgivet 24. august 2014

Femten sange i femten uger i 2015
Nu er det legende let at synge fællessang: Spil Dansk, Bibzoom og Palles Gavebod leverer femten flotte sange serveret på et digitalt sølvfad.

Når vi synger sammen, bliver vi gladere, fællesskabet styrkes, og gode sange kan give frisk inspiration og skabe eftertanke. Men det er ikke så let at komme i gang, hvis der er uenighed om, hvilke sange, vi skal vælge, og hvis ikke alle kender melodien.

Derfor har Spil Dansk, Bibzoom og Palles Gavebod skabt et færdigpakket online-tilbud, ”Danmarks Fællessang”, hvor det er legende let at finde sammen om musikken.
Tilbuddet er til alle danskere. Materialet kan benyttes på skoler og arbejdspladser eller i foreninger og ældrecentre.

Femten i 2015
I hver uge fra uge 35 til og med uge 48 vil der på Bibzoom sættes fokus på en dansk sang. Det kan være en gammel sang, og det kan være en nyere. Således kan du hver uge læse en artikel om ugens sang på Bibzoom, og der vil ligge en sangbar instrumentaludgave af sangen. Dermed håber vi, at Spil Dansk, Bibzoom og bibliotekerne i fællesskab kan inspirere lokale sangforeninger og musikskoler til at komme forbi og synge på biblioteket. Formålet er at sætte fokus på den danske sang.

Du behøver blot besøge Bibzoom eller spildansk.dk/danmarks-faellessang-2015 (link udløbet) for at få adgang til de femten sange. De kan synges løbende i de næste femten uger i tiden omkring Spil Dansk Ugen, som i år arrangeres 26. oktober til 1. november.

På hjemmesiderne finder man indspilninger, der kan bruges som akkompagnement. Der er sangtekster, som kan printes ud, og Spil Dansk, Bibzoom og Palles Gavebod har sørget for de nødvendige rettighedsaftaler.

Nu går den vilde (sang)skattejagt
Fra første september følger også undervisningsmateriale, så elever og undervisere kan gå på dybere sangskattejagt. For ”En lærke letted’” er ikke blot en poetisk forårsbebuder. Det er også en sang om befrielsen af Danmark i 1945 efter de hårde besættelsesår. Og Shu-bi-duas ”Askepot” er et vittigt og satirisk nummer om dyre modediller og status-blær.

De øvrige sange, der præsenteres, er: ”Danmark nu blunder den lyse nat”, ”Inderst inde”, ”Du kom med alt det der var dig”, ”Se nu stiger solen”, ”Øde ø”, ”Du som har tændt millioner af stjerner”, ”Kvinde min”, ”Duerne flyver”, ”Kender du det?”, ”Gi’ os lyset tilbage”, ”I Danmark er jeg født”, ”Mørk er november” og ”Solen er så rød mor”.

God fornøjelse!