Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Danske nyheder på engelsk - tilbud til alle folkebiblioteker
For biblioteker
Navigation
 

Danske nyheder på engelsk - tilbud til alle folkebiblioteker

15. maj 2008

Af Nicola Ravden

BiblioteksCenter for Integration (SBCI) og FINFO har netop indgået en strategisk samarbejdsaftale med The Copenhagen Post, Danmarks eneste engelsksprogede avis med danske nyheder.

Aftalen betyder blandt andet at folkebibliotekerne får 25 % rabat på avisabonnementer.

Avisen har eksisteret siden 1997, og læses af en stor gruppe ikke-danskere bosat i Danmark, blandt andet udenlandske medarbejdere ansat hos nogle af de 250 store internationale organisationer og virksomheder, ambassademedarbejdere, internationale studerende, turister og andre indvandrere. Avisen dækker nyheder fra hele Danmark, og er ikke begrænset til Københavnsområdet, på trods af navnet.

Særligt tilbud

Fra den 21. maj og ca. tre måneder frem vil alle depotkasser fra SBCI indeholde mindst to gratis eksemplarer af avisen, som kan benyttes på bibliotekets avislæsesale eller lægges frem ved engelske og andre fremmedsprogede samlinger på biblioteket.

Integration

Adgang til faktuel og aktuel information om det samfund man bor i er helt afgørende for en positiv integrationsproces. Derfor tror vi at tilbuddet om engelsksprogede nyheder kan være et godt supplement til andre tilbud på biblioteket.

FINFO

Som en vigtig del af aftalen leverer The Copenhagen Post fra den 21. maj gratis engelsksprogede nyheder til FINFO. Nyhederne vil blive opdateret mange gange dagligt, og vil være tilgængelige flere forskellige steder på FINFO.

Hvis du ønsker mere information om aftalen, eller ønsker at bestille et abonnement eller et gratis eksemplar, så kontakt Nicola Ravden på nr@statsbiblioteket.dk eller 44 73 46 33.