Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Danskkurser - Biblioteksmaterialer for nye danskere
For biblioteker
Navigation
 

Danskkurser - Biblioteksmaterialer for nye danskere

10. december 2007

Af Inger Østergaard, BiblioteksCenter for Integration

På BiblioteksCenter for Integrations hjemmeside findes forskellige redskaber til brug for bibliotekernes betjening af etniske minoriteter. Vi har samlet dem under menupunktet "værktøjskasse".

I værktøjskassen finder du under "lær dansk", fire lister over velegnede biblioteksmaterialer for nye danskere. ”Top 20” listen over sprogkurser kan f.eks. give inspiration til de biblioteker, der overvejer at oprette sproglaboratorier som en del af deres virksomhed. Sværhedsgraden er angivet ved hvert kursus og alle kurser på cd-rom er clearet til udlån.

På listen over netbaserede kurser til danskundervisning findes bl.a. ”Vores fælles sprog”, udviklet af Annie Nielsen og Gry Clasen, der i november 2007 modtog EU's Sprogpris, som hvert år tildeles nyskabende initiativer, der fremmer sprogindlæring. På denne liste findes også et link til et materiale om historie, kultur og samfundsforhold, udarbejdet af Integrationsministeriet i samarbejde med Det historiske Hus til brug for personer, der ønsker at tage indfødsretsprøven. Begge kurser er gratis.

Listerne er selektive mønsterlister udvalgt af sproglærere og bibliotekarer og er en videreførelse af et arbejde udført af Marianne Ellert -  én af de fire konsulenter i projektet "Konsulenter for biblioteksbetjening af etniske minoriteter", - et 3-årigt projektforløb  fra 2002-2005 under Biblioteksstyrelsen og Statsbiblioteket.

Savner du oplagte titler på listerne, så send en mail til os.