Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Deltag i dialogmøde: foredrag om mellemøstlig kultur og workshops
For biblioteker
Navigation
 

Deltag i dialogmøde: foredrag om mellemøstlig kultur og workshops

Udgivet 27. august 2009
Deltag i dialogmøde: foredrag om mellemøstlig kultur og workshops

Michael Irving Jensen (t.v.) holder oplæg i Århus, mens Jørgen Bæk Simonsen taler for deltagerne i København.

Af Elisabeth Moltke og Nicola Ravden

BiblioteksCenter for Integration inviterer igen folkebibliotekerne til dialogmøder:
Mandag 28. september i København og onsdag 30. september i Århus.
Deltagelse er gratis.

Foredrag om mellemøstlig kultur og dialogworkshops

SBCI inviterer denne gang til dialogmøder med workshops og inspirerende oplæg af to af Danmarks fremmeste fortalere for mangfoldighed og eksperter indenfor mellemøsten og arabisk kultur – Jørgen Bæk Simonsen og Michael Irving Jensen.

Arrangementet er gratis for medarbejdere på folkebiblioteker, men på grund af begrænsede pladser gælder først-til-mølle princippet.

Deadline for tilmelding er 20. september, men skynd dig hellere at gøre det allerede nu!

28. september på BiblioteksCenter for Integration/Orlogsmuseet

Mellemøstforsker og forfatter Jørgen Bæk Simonsen sætter spørgsmålet ”Arabisk identitet – findes den og hvad skal vi med den?” til debat. Jørgen har i mange år beskæftiget sig med mellemøsten og islam og de identiteter, der knytter sig til dette – både ’ude’ og ’hjemme’ i Danmark. Med relevans for arbejdet med etniske minoriteter på de danske folkebiblioteker vil han give en introduktion til mellemøstens kultur og forskellige opfattelser af arabisk identitet og dernæst diskutere, hvordan vi anerkender og arbejder konstruktivt med forskellighed.

30. september på Statsbiblioteket i Århus

Michael Irving Jensen holder oplæg om mellemøstens kultur og traditioner og formidlingen af dette. Udover arbejdet som mellemøstforsker, tv-kommentator og rejseleder i nærøsten, har Michael også været projektleder for kulturfestivalen Images of the Middle East. Gennem dette arbejde gjorde han sig en række erfaringer med og tanker omkring kulturmødet og formidlingen af mellemøstlig kunst og kultur i Danmark. Han er en levende fortæller med en masse ideer til fremtidige biblioteksprojekter i brydningsfeltet kunst, kultur og integration.

Efterfølgende Dialogmøde/Workshop

I de efterfølgende workshops vil der være mulighed for at diskutere nye tiltag og dele erfaringer. Hvordan arbejder vi med klassiske biblioteksopgaver i et flerkulturelt (lokal)samfund, hvordan udvælger vi og formidler de rigtige materialer til målgruppen, hvad bliver fremtidens materialer (elektroniske?), hvad kan vi og hvad vil vi? Hvordan formidler vi materialerne og hvilke nye kundegrupper skal vi arbejde med i fremtiden? Kan vi øge udlånet af fremmedsprogede materialer, eller ser vi her samme nedadgående tendenser som på dansksprogede materialer – eller har vi bare ikke fat i målgruppen? Hvilke formidlings- og markedsføringsmaterialer skal vi producere (kataloger, Go-cards, web etc.)

I workshopdelen vil der være oplæg fra deltagende biblioteker.

Dagens program i både Århus og København

  • 10.00-10.15 Velkomst og introduktion
  • 10.15-11.45 Oplæg og diskussion
  • 11.45-12.45 Frokost
  • 12.45-14.45 Workshop med indlagt kagepause
  • 14.45-15.00 Opsamling og afrunding

Deadline og kontakt

Deadline for tilmelding til møderne er 20. september.
Tilmelding; husk at der er begrænsede pladser.

Har du spørgsmål eller kommentarer til arrangementet kan du kontakte projektmedarbejder Elisabeth Moltke på emo@statsbiblioteket.dk