Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Depotordningen - musik og film
For biblioteker
Navigation
 

Depotordningen - musik og film

Udgivet 30. maj 2017

Selv om Det Kgl. Biblioteks web-klient, E-depot, til støtte i folkebibliotekernes kassationsarbejde afventer en implementering i bibliotekernes system Cicero, er der ingen grund til at tøve med kassationsarbejdet når det gælder musik, film og noder.

Det Kgl. Bibliotek - Aarhus modtager gerne Musik-CD'er, DVD- og Blue-Ray-film samt noder fra dit biblioteks kasserede materialer. De må pt. gerne "gå uden om" oplsag i E-depot-klienten.

Det Kgl. Bibliotek, Aarhus indsamler store mængder musikmaterialer gennem Depotordningen. E-depot kører på lavt blus pt. som følge af, at E-depotklienten endnu ikke er implementeret i Cicero men Musikoptaget er dog stadig stort. Indsamlingen af musik til depot er ikke sat på pause.

Vi indlemmer depotmaterialer efter følgende kriterier:

Musik (CD):
Vi indlemmer ét eksemplar af udenlandske CD’er og ét ekstra eksemplar ud over det pligtafleverede (og derfor klausulerede) eksemplar af danske CD’er. I tilfælde, hvor vi endnu ikke ligger inde med et pligtafleveret eksemplar, indlemmes depoteksemplaret som et udlånseksemplar og kommer ikke til at erstatte det manglende pligteksemplar.

Målet med depotordningen er, at materialet stadig skal være til rådighed. Vi indlemmer ikke vinyl og kassettebånd gennem depotordningen.

Film:
Alle filmtitler på DVD- og Blue-Ray

Noder:
Vi indlemmer de noder, vi ikke har i forvejen – både danske og udenlandske, og alle noderne kan efterfølgende hjemlånes.

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at defekte og ukomplette materialer kasseres.