Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Det Kgl. Bibliotek og bestilling via Danbib
For biblioteker
Navigation
 

Det Kgl. Bibliotek og bestilling via Danbib

Som der allerede tidligere er blevet informeret om, skiftede Det Kgl. Bibliotek til et nyt fælles bibliotekssystem den 19. november 2019.

Et sådant skifte er en stor og kompliceret proces og har ikke kunnet gennemføres uden gener for Det Kgl. Biblioteks direkte personlige brugere samt naturligvis også landets øvrige biblioteker.

I forhold til de services som landets biblioteker primært efterspørger, det vil sige udlån af monografier, tidsskrifter og artikler fra tidsskrifter og aviser, har adgangen til at bestille disse været lukket i en periode.

Forudsætningen for at disse services igen kan blive stillet til rådighed i det nationale lånesamarbejde er, at Det Kgl. Biblioteks poster i Danbib bliver opdateret med en ny total eksport af ca. 12 millioner poster.

Denne proces er nu i gang og posterne begynder at blive synlige i Danbib. Posterne er dog endnu ikke bestilbare i Netpunkt og bibliotek.dk, da dette kræver, at hele bestillingsflowet bliver testet i samarbejde med DBC og nogle udvalgte biblioteker.

Denne proces er planlagt til at blive gennemført henover januar 2020 i forhold til at åbne for bestilling af monografier hurtigst muligt.

Når denne proces er gennemført, tages der fat på den næste fase, som er en helt parallel proces vedrørende tidsskrifter og aviser.

Det Kgl. Bibliotek vil løbende informere omkring fremdriften i processen.

Med Venlig Hilsen

Erik Hofmeister, vicedirektør