Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Dialogmøde og nye tiltag fra SBCI
For biblioteker
Navigation
 

Dialogmøde og nye tiltag fra SBCI

Udgivet 1. februar 2011

Af Vibeke Nielsen

Dialogmøde 2011

Præsentationen af nuværende og kommende projekter blev modtaget med stor interesse og mange spørgsmål på dialogmødet den 17. januar i København. På SBCI er vi altid interesserede i input og gode idéer til vores arbejde så hermed et lille overblik over de nuværende og fremtidige projekter, der blev præsenteret.

Nuværende projekter

Lektier Online
Der var en del spørgsmål til målgruppe og statistik for brugen af Lektier Online på dialogmødet. Målgruppen for Lektier Online er unge i udsatte boligområder. Folkebiblioteker der har tilknytning til udsatte boligområder er mere end velkomne til at hjælpe Lektier Online med at markedsføre servicen. Vi sender gerne materialer ud til de enkelte biblioteker. Og hvis de enkelte biblioteker ser andre muligheder for samarbejde, så hører vi meget gerne fra dem.
De mest interessante og helt aktuelle tal for Lektier Online er:
• Over 1400 har oprettet brugerprofil på lektier-online.dk siden start februar 2010.
• Hver uge kommer der 50 nye brugere til.
• Der gennemføres pt. 120 lektiehjælpssessioner om ugen af ca. 30-45 minutter– det forventes at antallet vil vokse væsentligt mere i løbet af 2011 pga. udvidet åbningstider.
• Der er pt. 70 frivillige lektiehjælpere tilknyttet projektet – det forventes også at skulle være væsentligt flere i løbet af 2011.

Projekt Newcomers
I samarbejde med Greve Bibliotek leder BiblioteksCenter for Integration det nationale projekt Newcomers og de nye udfordringer – bibliotekerne på forkant. Formålet er at tiltrække udenlandske vidensmedarbejdere og deres familier som ny brugergruppe, idet disse i høj grad efterspørger sprog, familie- og kulturservices. Dette samt ikke mindst deres lokalkendskab gør bibliotekerne helt afgørende i fastholdelsen af kvalificeret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. Læs mere om projektet her www.newcomers.dk

Kommende projekter

• Der kommer e-bøger på www.bibzoom.dk/World (link udløbet)
• Stick out! Reach out!: Bedre formidling af SBCI’s fysiske materialer vha. et display til formidling af både fysiske og digitale ressourcer på det lokale bibliotek. Samarbejde med Esbjerg, Fredericia og Odense
• Expat dinners: Vi har søgt midler til et nyt projekt der skal lave en koncept for implementering af disse middage på bibliotekerne som en fast event i en årlig ”Expat biblioteksuge”
• Læseklubber: I 2011 indkøber vi litteratur således man lokalt kan lave læseklubber på de 5 niveau 1 sprog (vi lægger ud med arabisk)
• Fortælleprojekt/orale kulturer: Vi vil søge at rejse midler til at indspille bøger som lydbøger (skal lånes ud på Bibzoom/World) samt indspille fortællinger og livshistorier mv. fra orale kulturer (f.eks. Somali) m.v.

Vi byder alle spørgsmål og gode idéer velkomne, så du er velkommen til at kontakte Vibeke Nielsen på mail vin@statsbiblioteket.dk eller telefon 4473 4632.