Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Digital formidling til nye målgrupper
For biblioteker
Navigation
 

Digital formidling til nye målgrupper

Udgivet 12. februar 2015

Af Vibeke Nielsen, Statsbiblioteket

Projekt Nye brugere? En 180˚ nytænkning af 'biblioteket' har haft meget fokus på udvikling af metoder til at få nye brugere med minoritetssprog til at benytte bibliotekernes tilbud i de første projektfaser. Der er nu fokus på udvikling og tilpasning af services samt formidling på projektbibliotekerne.


De 7 projektbiblioteker (i Haderslev, Herning, Vollsmose, Silkeborg, Solvang, Sundby og Sønderborg) har valgt meget forskellige målgrupper, så det har ikke været muligt at lave fælles formidlingstiltag. Projektgruppen havde derfor valgt at få Troels Nørlem fra Designit til at facilitere en workshop den 28. januar 2015 om digital formidling, så alle kunne få noget inspiration til at arbejde videre med formidling.


Troels startede med at fortælle om nogle af fremtidens tendenser. Ud af de førende 1000 innovationsvirksomheder, så vil 80 % have fokus på brugeroplevelser i fremtiden, og 85 % af virksomhederne indrømmer, at de ikke har en strategi for fokusområdet!
For at sikre en god brugeroplevelse så må servicen ikke være for teknisk, besværlig (nemid) eller dum (rejsekortet). Det skal heller ikke være sjovt på den useriøse måde eller for dyr, og så skal brugeren sættes i centrum.


Efter oplægget skulle delprojekterne beskrives og udfordres, så det blev tydeligt, hvad det enkelte bibliotek ønskede at formidle til målgruppen.
Det var en spændende og lærerig dag med masser af inspiration til de fremtidige brugeroplevelser på biblioteket og kommunikation til målgrupper.

Læs mer om projekt Nye brugere? En 180˚ nytænkning af 'biblioteket'