Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Få digitale farvekopier fra populære tidsskrifter – Netværk for lånesamarbejde
For biblioteker
Navigation
 

Få digitale farvekopier fra populære tidsskrifter – Netværk for lånesamarbejde

Udgivet 13. december 2012

Af Vibeke Nielsen

Vi har oplevet stor interesse omkring Statsbibliotekets artikelservice med levering af farvekopier fra populære tidsskrifter. Servicen er et projekt, som nærmer sig sin afslutning i februar 2013. Du kan med andre ord nå at prøve den endnu.

På møderne den 31. oktober og 6. november for Statsbibliotekets netværk for medarbejdere i lånesamarbejdet blev projekt E-kopi 2 præsenteret. Der var på møderne stor interesse for projektet, så her er en kort update med nogle af projektets resultater til alle, der ikke deltog i møderne.

Projektets formål er kort fortalt, at tilbyde kunderne elektroniske farvekopier af artikler fra populære tidsskrifter. Projektet omfatter dog kun tidsskrifter, hvor det er muligt at fremsøge artikler i artikelbasen så det drejer sig i alt om 48 tidsskrifter.

Der er i perioden 1.1-30.9 2012 blevet sendt 5821 elektroniske farvekopier af artikler til kunderne. Det har været spændende at følge udviklingen i projektet, og vi må indrømme at Top 10 ikke er, som vi forventede ved opstarten af projektet.

Top 10 januar-september

  1. Sygeplejersken 773 artikler
  2. Vera 603 artikler
  3. Gør det selv 547 artikler
  4. Revision & Regnskabsvæsen 546 artikler
  5. I form 390 artikler
  6. Historie 326 artikler
  7. Illustreret Videnskab 302 artikler
  8. Skolestart 279 artikler
  9. Præsteforeningens Blad 245 artikler
  10. Ergoterapeuten 231 artikler

Som det fremgår af Top 10, så har kunderne i høj grad bestilt faglige artikler og ikke så mange ’populære’ artikler. Der er kun blevet reklameret med tilbuddet på Aalborg Bibliotekerne og Randers Bibliotekerne, så det er en meget tilfredsstillende efterspørgsel.

Projektet skulle være ophørt ved året udgang, men projektperioden er udvidet til 28. februar, hvor det er muligt at bestille farveartikler. Med hensyn til fremtiden, så arbejder projektets følgegruppe på, at projektet bliver forlænget i 2013 som en del af Danskernes Digitale Bibliotek.