Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / En festlig fredag med Bibzoom i Næstved
For biblioteker
Navigation
 

En festlig fredag med Bibzoom i Næstved

Udgivet den 20. juni 2012

Af Benedikte Hørlyck

Fredag den 15. juni kulminerede to ugers intensiv og kreativ markedsføring for Bibzoom på Næstved Hovedbibliotek med en festlig eftermiddag i bibliotekets store, lyse rammer. De mange fremmødte publikummer nød en snack og en forfriskning og oplevede velklang fra både den danske singer/songwriter Annika Aakjær og bibliotekets eget kor.


En badering og en opvaskebalje
Næstved Bibliotekerne vandt i foråret konkurrencen om bedste PR-plan for Bibzoom med et gennemført koncept. Det har blandt andet resulteret i et godt samarbejde med flere lokale aktører op til relanceringen af Bibzoom den 4. juni. Det lokale aktiveringstilbud, Susågården, har leveret to sæt kæmpe høretelefoner og computere til udstilling – konstrueret i bedste genbrugsstil af store baderinge, overskårne opvaskebaljer og urtepotter, stof og aflagte papkasser. Trods opfindsomheden i materialevalg spillede det ene sæt høretelefoner musik fra Bibzoom på bedste vis.


Musik- og Ungebibliotekar, Mads Jacob Dyhr-Rasmussen, fortæller, at det var nemt at kontakte samarbejdspartnere: “De fleste er meget åbne, og generelt mødes man positivt som bibliotek, når man kontakter lokalområdet – vi har et godt brand.”


Trådløst udstyr til Bibzoom
Også Hi-Fi-Klubben fra byen deltog i samarbejdet og udstillede blandt andet en trådløs DA-converter, der gør det muligt at sende computerens lyd til højtalere. Flere lokale kulturinstitutioner og spillesteder havde Bibzoom på deres hjemmesider og i indgangskarrusellen til bygningen, som biblioteket deler med Kvickly, drejede en Bibzoom-udstilling rundt til underholdning for de mange, der hver dag passerer forbi den vej.

Derudover har Bibzoom de sidste uger været i fokus både på bibliotekets facebookside med daglige konkurrencer, der nåede ud til 300-400 personer, og med en større quiz i det fysiske rum, hvor vinderen blev udtrukket til fredagens arrangement.


Bi-bi-bi-Bibzoom
Formidlingen af Bibzoom foregår på alle niveauer i Næstved, hvor man i forvejen prioriterer musikformidling højt. Således er hovedbiblioteket indehaver af sin egen specialbyggede scene, bygget på donkrafter fra et autoværksted og med hjul, så medarbejderne nemt kan flytte den rundt.

Scenen dannede også rammen for fredagens festligheder. Bibliotekoret fremførte en catchy Bibzoom-jingle og andre sange og dernæst gik Annika Aakjær på med en lige dele underfundig og underholdene koncert, der især rummede mange nye sange. Efter koncerten bød vi på artist talk, hvor Annika Aakjær fortalte om sine arbejdsprocesser og inspirationskilder, og publikum fik mulighed for at stille spørgsmål.


Se Annika Aakjær synge

Oplev Næstved Biblioteks eget kor Bibliotekoret opføre "Bibzoom-jingle"

 

Vil du vide mere om Næstveds erfaringer?
De engagerede medarbejdere på Næstved Hovedbibliotek fortæller gerne om deres arbejde med at formidle Bibzoom og om samarbejdet med lokalmiljøet – kontakt Mads Jacob Dyhr-Rasmussen på majra@naestved.dk.


Næstved Bibliotekerne havde stor succes med at komme ud i de lokale medier med arrangementet. Se fx et indslag i lokal-tv om arrangementet HER.