Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Engelsk sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration
For biblioteker
Navigation
 

Engelsk sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration

Udgivet 16. september 2009
Engelsk sprogredaktion på BiblioteksCenter for Integration

BiblioteksCenter for Integration og FINFO-redaktionen har ansat seks sprogkonsulenter, der både er ansvarlige for oversættelse af nyheder og for deres eget sprog på FINFO.dk

Danmarks Radio har indgået en aftale med Statsbiblioteket om oversættelse af DR nyheder til seks primære indvandrersprog i Danmark: tyrkisk, somali, urdu, arabisk, bosnisk og engelsk. I den forbindelse har BiblioteksCenter for Integration og FINFO redaktionen ansat seks sprogkonsulenter, der både er ansvarlige for oversættelse af nyheder samt for deres eget sprog på FINFO.

I løbet af de kommende måneder, vil man kunne læse om de forskellige sprogredaktioner og høre sprogkonsulenternes visioner for deres sprogside på FINFO. I dag er det den engelske sprogredaktør, der fortæller:

Af Martin Lamberth

Som nyansat engelsk sprogredaktør ved SBCI er det min opgave at sørge for, at DRs nyheder oversættes til engelsk. Desuden fungerer jeg som redaktør for FINFOs engelske sprogsider.

Engelsk er – næst efter dansk – FINFOs mest benyttede sprog, og i løbet af de snart fire måneder, jeg har arbejdet med sitet, er der oprettet over 100 nye engelske sider. Se for eksempel siderne:

  • Engelsk forside på www.finfo.dk/engelsk (link udløbet) - hvor man bl.a. kan læse DR nyheder
  • Public travel health insurance (link udløbet)
  • Health and food (link udløbet)

Engelsk er et af de ganske udfordrende sprogområder, da sproget henvender sig til utallige nationaliteter, og målgruppen derfor er meget bred. I tiden fremover vil det engelske FINFO-site fortsat udvikle sig med nyt indhold og nye samarbejdspartnere.

Jeg vil meget gerne høre både kommentarer og nye idéer til det engelske indhold, og man er altid velkommen til at kontakte mig – hvad enten man har ris eller ros til det eksisterende indhold, idéer til nyt indhold, eller planer for helt nye samarbejdsformer.

Jeg glæder mig til at samarbejde med både folkebiblioteker, kommuner, ngo’er og lokale etniske foreninger.

Kontaktoplysninger

Martin Lamberth
Engelsk sprogkonsulent

STATSBIBLIOTEKET
BiblioteksCenter for Integration
Overgaden oven Vandet 58A, 3. Sal
1415 København K