Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Er du unsigned?
For biblioteker
Navigation
 

Er du unsigned?

Af Niels Mark, ansvarshavende redaktør Bibzoom

Bibzoom er klar med starthjælp til upcoming bands og musikere.
Musikkens overgang fra de fastformsbaserede medier til online-musikken har medført masser af spændende muligheder for de nye danske bands.
Hvor man tidligere var afhængig af pladeselskaberne, hvis man skulle have udgivet sin musik, kan man med et enkelt klik distribuere sin musik på internet og dermed nå ud til lyttere i alle syv verdensdele. Omvendt risikerer man som nyt band at drukne i den kolossale mængde af nye udgivelser, der hver eneste dag ser dagens lys.

Derfor har et af Bibzooms indsatsområder fra begyndelsen været at hjælpe det spirende vækstlag fra den danske musikundergrund til at få en større synlighed på musikscenen.

Gennem flere år har Bibzoom i samarbejde med Bandbase og projektet Local Heroes givet de danske bands mulighed for at uploade deres egne podcast-udsendelser på Bibzoom og således nå ud til de 100.000 brugere, der månedligt besøger Bibzoom.

På live-området har Bibzoom indgået partnerskaber med festivaler for at promovere nye upcoming bands gennem guides til upcomings bands på SPOT Festival og på Smukfests Livecamp.

Unsigned - få bred promovering via Bibzoom Radio og sociale medier
Bibzooms hidtil største og mest ambitiøse tiltag for skabe et udstillingsvindue for den spirende danske musikbranche er netop søsat.

Med det nye initiativ Unsigned, får danske artister, uden aftaler med pladeselskaber, muligheden for at publicere deres musik online – blandt andet via musikapp’en Bibzoom Radio, via Bibzoom Facebook og via Bibzoom til pc/Mac og web-site.

Bands og solister kan ganske enkelt og hurtigt uploade deres musik til Bibzoom. Redaktionen vil dernæst sørge for at der skabes bred promovering af bands'ene i form af artikler og radiokanaler som promoveres på de forskellige platforme på Bibzoom.

Bibliotekerne og Bibzoom skal stå sammen om at promovere unge bands
De lokale biblioteker har kontakt med det lokale musikmiljø gennem musikskoler og det øvrige kulturliv i lokalområdet. Gennem reklamer på hjemmesider og storskærmslides og ved direkte kontakt med lokale bands, kan bibliotekerne gøre opmærksomme på "Unsigned"-tilbuddet.

Således kan de lokale biblioteker i samarbejde med Bibzoom sætte fokus på vækstlaget, det lokale, det smalle og det nye, ved at promovere artisterne digitalt såvel som fysisk.

Unsigned - sådan gør man!
Unsigned artister kan allerede fra i dag uploade deres musik på http://upload.bibzoom.dk/. Artisterne skal være medlem af Gramex og vil modtage afregning for radiostreams og downloads via Gramex og Bibzoom. Læs mere på www.bibzoom.dk om, hvordan man kommer i gang med at udgive via bibliotekernes digitale musiktjeneste.

Reklame til Storskærm:
Hent billede til storskærm her >>

Embed-kode af storskærm til websites:
<a href="http://www.flickr.com/photos/88458569@N08/9814845975/" title="Unsigned by Bibzoom, on Flickr"><img src="http://farm6.staticflickr.com/5334/9814845975_cd6ec91889_z.jpg" width="640" height="360" alt="Unsigned"></a>

Reklame til hjemmesider

Unsigned-Flyers vil inden for kort blive produceret og distribueret