Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Erfaringsudveksling og teoretiske diskussioner for fuld tryk i SBCI’s nationale netværk
For biblioteker
Navigation
 

Erfaringsudveksling og teoretiske diskussioner for fuld tryk i SBCI’s nationale netværk

Erfaringsudveksling og teoretiske diskussioner for fuld tryk i SBCI’s nationale netværk

Kambiz fra KKB og Lis fra Ældresagen får en sludder på Kofoed Skoles Terrasse i pausen.

28. juni 2007
Af Ida Schrøder, BiblioteksCenter for Integration

Der er en god tilslutning og dialog i BiblioteksCenter for Integrations (SBCI) to nationale netværk.

Tværfaglig deltagelse i Kvinde/pigenetværket

Deltagerne i Kvinde/pigenetværket favner en bred vifte af fagligheder, som (groft skitseret) repræsenterer biblioteker og frivillige organisationer samt enkelte offentlige og statslige institutioner. Eksempelvis er de sidste nytilkomne på deltagerlisten KKBs nyansatte integrationskonsulent Kambiz Harmoozi og Lise-Lotte Duch fra et mindre frivilligt projekt, der hedder FAKTI.

Alle viser enorm interesse i at lære af hinandens faglige erfaringer og indgå i nye alliancer. Faktisk er det sådan, at vi fra gang til gang har afsat mere tid til pauser, fordi deltagerne efterhånden kender hinanden og derfor har brug for tid til at snakke personligt sammen om konkrete erfaringer og samarbejdsmuligheder.

Fokus på fælles teoretisk udgangspunkt i Læringsnetværket

Læringsnetværket imødekommer et behov for at finde et fælles teoretisk udgangspunkt, som kan inddrages, når de enkelte deltagere skal sætte nye læringsprojekter i gang eller udvikle de eksisterende. Deltagerne kommer primært fra bibliotekssektoren, hvorfor der netop er fokus på at bevidstgøre metoder og processer, når bibliotekerne sætter rammerne for læringsaktiviteter. Der er nemlig meget at tage højde for, når deltagerne i læringsaktiviteten kan have en helt anden forståelsesramme, kulturel baggrund og sprogbrug end aktivitetens underviser. Hvordan bliver læringen en dynamisk proces, som inddrager deltagernes perspektiver?

Netværkenes fremtid

Efter et halvt år som koordinator for SBCI’s Kvinde/pigenetværk og Læringsnetværk er jeg ikke i tvivl om, at netværkene imødekommer et behov for tværfaglig erfaringsudveksling og udvikling af metoder, som ellers har været udækket!

De næste aktiviteter i netværkene bliver netværksmøder i starten af efteråret efterfulgt af en fælles temadag, som er åben for alle. Der udsendes nærmere information på OC-infoline, når temadagen nærmer sig.

Det har været en lærerig proces at oprette netværkene og det er først nu, at vi har en fornemmelse for, hvad der virkelig fungerer. Derfor laver SBCI i løbet af efteråret en mindre afrapportering om netværkene, som sætter fokus på læringspunkter og udviklingsmuligheder.

Hvordan netværkene kommer til at se ud i fremtiden, er svært at spå om, da de hele tiden udvikles i dialog med deltagerne. Indtil videre holder vi dog fast på de oprindelige rammer og holder stadig dørene åbne for nye deltagere.

Hvis du er interesseret i at vide mere, eller måske kender en, som kunne være interesseret, så send en mail til netværkenes Ida Schrøder eller læs mere på SBCIs hjemmeside.

God sommerferie!