Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Eritrea
For biblioteker
Navigation
 

Eritrea

Udgivet 6. juni 2017

OBS: BiblioteksCenter for Integration udlåner depoter på Tigrinja, som er det mest udbredte sprog i Eritrea. Depoterne kan bestilles på BiblioteksCenter for Integrations website her >>

De seneste år har der været markant stigning i antallet af flygtninge fra det nordafrikanske land Eritrea til Danmark. Faktisk var Eritrea det land, hvorfra Danmark modtog næst flest flygtninge i 2014 og 2015 – kun overgået i antal af syriske flygtninge.

Vi læser og hører meget om Syrien gennem medierne, men hvad ved vi egentlig om det forarmede land Eritrea i den nordøstlige ende af Afrika, hvorfra tusindvis af mennesker i disse år flygter gennem Saharaørkenen og over Middelhavet, i håb om at få asyl i Europa?

I denne artikelserie på tre får du et lille indblik i Eritrea – med fokus på dets historie, kultur og samfundsforhold.

Artiklerne er researchet og skrevet af Kasper Kold Pedersen cand. mag. i historie fra Københavns Universitet og praktikant på BiblioteksCenter for Integration november 2016 – januar 2017

Ungdommen flygter fra Eritreas diktator

Verdens mest undertrykkende stat. Sådan betegner Comitee to Protect Journalists Eritrea. Mere end to årtiers diktatur med undertrykkelse af de mest basale menneskerettigheder og slavelignende hvervninger til militæret driver Eritreas ungdom bort fra det afrikanske svar på Nordkorea.
Læs hele artiklen >> (pdf)

 

Da Eritrea var Italiensk

Området, som vi i dag kender som Eritrea, har været beboet i mere end 12.000 år. Det har været en omskiftelig og tumultarisk historie. En markant periode var tiden under Italiensk herredømme. En stor del af den Eritreiske befolkning blev hvirvlet ind i Italiens, og ikke mindst de italienske fascisters, militære eventyr.
Læs hele artiklen >> (pdf)

 

Sprog, kaffe og cykler i Eritrea

Eritrea er mere end blot diktatur og militær. Eritrea er også multikultur, kaffe og cykelløb. Landet indeholder hele ni forskellige etniciteter. Eritrea har en lang og stolt kaffekultur og leverer tilmed ryttere til selveste Tour de France.
Læs hele artiklen >> (pdf)