Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Et frugtbart samarbejde med unge Aarhusianske Mindspottere
For biblioteker
Navigation
 

Et frugtbart samarbejde med unge Aarhusianske Mindspottere

Udgivet 15. august 2012

Af Eva Mikkelsen

Et frugtbart samarbejde mellem Bibzoom og unge Mindspottere skabte grobund for en række sjove og anderledes aktiviteter før og under Danmarks Grimmeste Festival.

Mindspot er Aarhus Kommunes Bibliotekers ungdomstilbud, der arbejder med at skabe spændende og relevante bibliotekstilbud for de 14-20-årige. I samarbejde med Bibzoom leverede de det officielle program til festivalen. På festivalen blev der herudover bl.a. produceret en række små film, hvor nogle af de aktuelle kunstnere fortalte små historier om deres musikalske inspirationskilder.

Bibzoom og Mindspot stod bag det officielle program
Første weekend i august åbnede Danmarks Grimmeste Festival leddet til den støvede grusvej i Brabrand ved Aarhus for 9. år i træk. Programmet bød både på større navne som Carpark North og BliGlad samt en perlerække af nye, spændende danske musiknavne. Bibzoom og Mindspot stod bag det officielle program

Se programmet her

Festivalens kunstnere hylder deres inspirationskilder
Før og under festivalen fangede vi en række af de kunstnere, der spillede på festivalen. Se deres inspirerende, sjove og alvorlige fortællinger om helt særlige sange, der har inspireret dem i deres liv.

Allerede før festivalen fik Bibzoom fat i Rangleklods. Se og del filmen (link udløbet), hvor han hylder sangen "Martha" med Tom Waits.

På festivalen fangede en Mindspotter en række andre kunstnere. Hør bl.a., hvorfor "Frikaduns i min nums" har gjort et stort indtryk på rapperen Leon fra Tudsegammelt.

Bibzooms youtube kanal kan du desuden se en række andre film under overskriften ”Sangen der ændrede mit liv”

Et meningsfyldt samarbejde

Det er i høj grad unge mellem 15-30 år, der gæster Danmarks Grimmeste Festival, hvilket har gjort samarbejdet med Mindspot meget inspirerende og lærerigt. Deres nytænkende ideer og tiltag har i høj grad appelleret til et ungt publikum.

Da konceptet til det officielle program skulle udvikles, var udgangspunktet netop, at indholdet skulle fænge festivalens målgruppe. Redaktionen på Bibzoom har masser af gode erfaringer med spændende bandbeskrivelser, imens Mindspotterne fandt på nye tiltag såsom en ”voxpop” med nogle af festivalens kunstnere. Samt en musiktest, hvor festivalens gæster kunne spore sig ind på, hvilke koncerter, de ikke måtte gå glip af:

Lisbeth Mærkedahl, bibliotekar og ansvarlig for Mindspot, fortæller, at ”Samarbejdet har fuldendt vores tilbud. Vi fik arbejdet i dybden med mere ”traditionelt” biblioteksarbejde, dog stadig i en innovativ og anderledes indpakning.”

Overordnet set bliver det lettere at nå bredt ud, når projekter løftes i fællesskab. Man udvider sine arbejdsmetoder og får nye netværk.

Læs i øvrigt den musikalske top 5-liste (link udløbet) fra en af hjernerne bag Danmarks Grimmeste Festival, nemlig Aage Stockholm. '