Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Ethelene Whitmire på The Nordic Library Conference 2011
For biblioteker
Navigation
 

Ethelene Whitmire på The Nordic Library Conference 2011

Udgivet 3. maj 2011

Nordic Library Conference

Af Susanne Bodil Hodges

Ethelene Whitmire er lektor ved Wisconsins Universitet – Madison’s School of Library & Information Studies i Amerika. Hun er også på programmet, når The Nordic Library Conference 2011, åbner dørene den 25. og 26. august. Her vil Whitmire lede den ene af to temasessioner og der er fokus på biblioteket, dets services og ressourcer i vores multikulturelle samfund. Husk at der frem til og med fredag den 13. maj er rabat et hente på tilmeldinger.  

Lidt professionelt & lidt personligtWhitmire
Interessen for det multikulturelle samfund stammer fra Ethelenes opvækst. Hun voksede op 17 kilometer fra New York i byen Passaic en by fyldt med befolkningsgrupper fra hele verden. Hendes biblioteksstuderende har bl.a. lavet samfundsanalyser i Los Angeles, der som mange amerikanske storbyer har stærkt definerede etniske bydele så som egyptiske og iranske. Hun underviser også i information services til multikulturelle samfundsgrupper. For tiden arbejder hun på en biografi om Rigina Andrews, den første afro amerikanske leder af en gren af New Yorks offentlige bibliotek.

 

Ud over en forkærlighed for teateret og krimier er Ethelene ret begejstret for Danmark. Hun har været på besøg adskillige gange og har også besøgt BibliotekCenter for Integration i forbindelse med konference planlægningen. Hun er især glad for danske film. 

 
 
Statsbiblioteket, BiblioteksCenter for Integration er vært for Nordic Library Conference 2011, der arrangeres i samarbejde med Sveriges Kungliga biblioteket og Norges Nasjonalbiblioteket.

Konferencen støttes af "Tilskud og støtte til internationale bibliotekskonferencer i Danmark" og "Nordisk Kulturfond".