Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Få inspiration med fra Finland
For biblioteker
Navigation
 

Få inspiration med fra Finland

Nordisk biblioteksnetværk holder næste møde på det nye bibliotek Oodi i Helsinki, så det er muligt at se det flotte bibliotek og få inspiration til arbejdet med sproglige minoriteter. Netværksmødet holdes torsdag den 14. november og der er dealine for tilmelding torsdag den 31. oktober.

Netværkets formål er at dele erfaringer og best practice på tværs af norden om sprogcaféer, læseklubber, medborgerskabskurser og lignende inkluderingstiltag, hvor bibliotekerne tilbyder generel træning af sprog og kulturforståelse samt hjælp med konkrete sproglige, kulturelle og digitale dagligdags udfordringer, social kontakt og kontakt med myndigheder m.v.

På netværksmødet er der fokus på vidensdeling på tværs af landegrænser samt brugerne biblioteksoplevelser. Der bliver selvfølgelig også rig lejlighed til at se det nye spændendee bibliotek, der på IFLA’s konference i Athen i august blev kåret til ”Public Library of the year 2019”.

 

Baggrunden for netværket Netværket mødes på lokale biblioteker 2 gange om året – forår og efterår på skift i de nordiske lande. Når det er muligt og relevant afholdes netværksmøderne i forbindelse med konferencer, hvilket vil give målgruppemæssige, økonomiske og deltagermæssige synergier.

Det Kgl. Bibliotek er til udgangen af 2019 sekretariat for det nordisk netværk for professionelle, der arbejder med sprogcaféer, læseklubber og lignende på folkebiblioteker. Netværket er en del af det nordiske projekt ”Kulturlivets og frivillighedens rolle i integrering og inkludering” – også kaldet ”Inkluderende kulturliv i Norden”. Netværket udfylder en rolle i den del af projektet, der handler om udvikling af inkluderende lokalsamfund.

Læs mere om netværket og de tidligere møder i Bergen, Reykjavik, Stockholm og København på hjemmesiden >>

Tilmelding til netværksmødet
Sted: Oodi Helsinki Central Library, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki
Tid: 14. november 2019 kl. 9.45-15.15
Tilmelding: Deadline for tilmelding er torsdag den 31. oktober.