Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Facebook og NemID login til Bibzoom
For biblioteker
Navigation
 

Facebook og NemID login til Bibzoom

Udgivet 10. december 2013


Af Nicola Ravden, formand, Bibzoom Strategisk Udviklingsgruppe

Som det første netbibliotek i Danmark (med licenseret indhold) tilbyder Bibzoom fremover en række brugervenlige login-metoder. Hidtil har man kun kunnet logge på Bibzoom med sit bibliotekslogin, men fremover kan man logge på via Facebook, e-mail, NemID og bibliotekslogin.

Brugere af nettjenester er ikke nødvendigvis aktive lånere på biblioteket, og mange kender ikke deres bibliotekslogin, første gang de prøver Bibzoom. Derfor tilbyder vi nu brugerne mulighed for at logge ind med Facebook, e-mail, NemID eller lånerkortnummer. Første gang man logger ind med den nye metode, skal man verificere sit kommuneforhold med ens bibliotekslogin eller med NemID. Man kan så vælge at tilknytte sin Facebookprofil eller personlige e-mailadresse, så man fremover kan logge ind med et enkelt klik. Vi har en forventning om, at det vil modtages positivt af både nye og gamle brugere.

Der satses på, at der også bliver mulighed for UNI-login (til børn) i løbet af 2014.

Den nye login metode forventes klar februar 2014. Inden for nærmeste fremtid udsendes der nogle simple instrukser til alle folkebiblioteker, som skal tilføje en godkendelse i DBC´s web indstillinger.

For mere information kontakt:
Nicola Ravden, formand i Bibzooms strategiske udviklingsgruppe.
nr@statsbiblioteket.dk eller 23 41 18 65.