Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Farvel til nodeservice
For biblioteker
Navigation
 

Farvel til nodeservice

Udgivet 9. december 2009

af Jens Hjørne

nyhedsillustration_nodelukning

Det har "luret i baggrunden" længe. Nu er det en realitet; netmusik.dk's tillægssevice med download af noder stopper. Efter fire år med en omtumlet og - desværre - stagnerende tilværelse ophører netmusik.dks nodeservice med udgangen af 2009.

Lukning ved årsskiftet
Nodeservicen ophører ved årsskiftet. Det er med kort varsel. Det beklager vi naturligvis, men flere negative faktorer er på spil samtidigt. Noderservicen er - ved vi med sikkerhed - en meget afholdt service, men desværre af meget få, og disse få er blevet meget færre i det indeværende år.

Teknisk tung for alle
Vi havde foretrukket en langsom udfasning i 2010 fremfor den pludselige afvikling ved årsskiftet. Det har dog vist sig uforholdsmæssigt ressourcekrævende bl.a. at viderføre de reserende 2009-points i 2010, samt i det hele taget at afviklet systemet glidende. Med nodeservicen forsvinder samtidigt de sidste rester af det gamle pointsystem, samt de resterende dele af netmusik.dk's gamle administrative modul for kvotestyring, pointkøb osv. Et noget tung system, som de færreste vil savne.

Ubrugte points modregnes i netmusik.dk 2010
Langt de fleste biblioteker har meget få points tilbage på deres nodekonti, men de som har ubrugte points ved årsskiftet vil få dem modregnet i deres kommende regning for netmusik.dk 2010. Dog tillader vi os at indføre en bagatelgrænse på kr. 500,-. Altså: Alle biblioteker som ved årsskiftet har over 500 resterende points på nodekontoen vil få deres pris for netmusik.dk 2010 reduceret med et tilsvarende beløb.

På udkig efter nye partnere
Ambitionen om at levere digitale noder er dog langtfra begravet. netmusik.dk vil afsøge markedet for eventuelle afløsere for Freehandmusic.com. Der er en del aktører på markedet og muligheden for et samarbejde er naturligvis til stede. Når en god samarbejdspartner dukker op, vil netmusik.dk satse på en mere smidig og mere integreret løsning end den hidtidige.

Fra SheetmusicNow til Freehandmusic.com
Nodeservicen startede med 15.000 nodeark udbudt af det danske firma SheetmusicNow. Firmaet byggede samlingen på digitalisering af gamle noder samt indscanning af nyere danske noder. Især sidstnævnte var attraktivt. Sheetmusicnow blev dog opkøbt af en udenlandsk konkurrent, som dog straks også blev købt af det amerikanske Freehandmuc.com. Hermed blev de oprindelige 15.000 noder med ét slag til 70.000, men fokus skiftede fra dansk til amerikansk.

Læs evt. tidligere artikel om "nedtur for nodeservice"