Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Filmmusik og kommunekontorer – skjulte sider af AV-Pakken
For biblioteker
Navigation
 

Filmmusik og kommunekontorer – skjulte sider af AV-Pakken

Udgivet 9. januar 2012


af Rune Sanggård Andersen

Kultur på nye medier
Som de fleste nok er bekendt med, giver et abonnement på AV-Pakken rettigheder til at vise danske tv-kanaler og en række udenlandske nyhedsstationer live i biblioteksrummet. Formålet med at give bibliotekerne mulighed for at erhverve disse rettigheder, der ligeledes dækker over musik, radio, arrangementer, retro-reklamer m.m., er at sikre bibliotekerne nye muligheder for formidling. AV-Pakken er således et godt redskab i arbejdet med at give borgerne adgang til kultur og aktuelle informationer om samfundsforhold på nye medier.

Brug de "offentlige rum"
AV-Pakken omfatter dog mere end rettigheder til flow-tv, musik m.m. i biblioteksrummet. Kommunale kontorer, der dækker over en lang række ”offentlige rum”, er ligeledes omfattet af aftalen på tv-området. Flow-tv som en kernerettighed i AV-Pakken har derfor et langt større udbredelsesområde end selve biblioteket, og AV-Pakken kan derfor med fordel indtænkes i større kommunale strategier for formidling og oplysning til borgerne.

Mere indhold
Som noget nyt er der desuden for 2012 kommet filmmusik knyttet til bl.a. MPLCs filmservice med i AV-Pakken. Denne tilføjelse har ikke haft betydning for prisen og skal derfor betragtes som en betydelig værdiforøgelse. Biblioteker med abonnement på MPLCs filmservice kan nu, med abonnement på AV-Pakken, lovligt fremvise filmene med lyd, hvilket ikke tidligere har været lovligt.

Netværksmøde
Mandag den 16. januar kan alle, både abonnenter og interesserede, komme til det første netværksmøde for AV-Pakken. Mødet foregår på Tårnby Hovedbibliotek. Formålet er både at give et dybere blik på AV-Pakken og dens baggrund og perspektiver samt igangsætte et netværk for deling af ideer og viden i forbindelse med udnyttelsen af AV-Pakken.