Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyheder / Find netmusik i bibliotek.dk
For biblioteker
Navigation
 

Find netmusik i bibliotek.dk

Udgivet 26. maj 2010

Af Anne Holst

Nu kan du finde netmusik direkte i bibliotek.dk. I løbet af maj er der tilføjet ca. 330.000 poster, der repræsenterer mere end 3 millioner tracks direkte fra netmusik.dk.

Hvis du fx søger på Rasmus Seebach vises 2 resultater på hans album ”Rasmus Seebach”:

bibdk1
Det første resultat har i bunden direkte link til 'Download fra netmusik.dk'. I posten viser fanen, at der er tale om et netdokument, og du kan gå direkte til netversionen.

bibliotekdkpil

Når du har klikket 'Download fra netmusik.dk', kommer du direkte til albummet i netmusik.dk:

bibliotekdk

Hvad kan jeg finde
Med netmusikposterne i bibliotek.dk kan du finde både de værker, der findes fysisk på bibliotekerne og i netmusik, samt de værker der kun findes digitalt i netmusik.dk. Dvs. den musik, der ikke er fysisk på biblioteket men er i netmusik.dk, kan du nu finde via en søgning bibliotek.dk.

Lidt teknisk fra DBC
DBC er i øjeblikket ved at få etableret rutiner til håndtering af løbende opdatering af posterne, og derfor kan nyeste poster mangle her i starten. Posterne ligger som albums, ikke som enkeltstående tracks, med mindre de kun er udgivet som enkeltstående tracks (fx singler).

Posterne værkmatches, i det omfang det er muligt, med de tilsvarende fysiske albums i DanBib og bibliotek.dk. Men dataene er skabt på en helt anden måde, så der kan være så store forskelle, at det ikke er muligt at matche, men der arbejdes stadig på at forbedre værkmatchning. Af samme grund er linket i bibliotek.dk til netmusik.dk's webservice bevaret. Endvidere er der ikke faustnummer på posterne, da de ikke er skabt i DBC-regi.

I øjeblikket arbejdes endvidere på at lave dataleverancer til det lokale bibliotekskatalog. Meget mere om det senere.

Oplever du en fejl?
Hvis du oplever uhensigtsmæssigheder, fejl, mangler, eller har du bare spørgsmål, så kontakt os på support@netmusik.dk.